Putin, Çinli diplomatı Rusya’da ağırladı: İki ülke arasında yeni bir kilometre taşı!

Putin, dün Çinli üst düzey diplomat Wang Yi ile Kremlin'de görüştü. Rusya devlet televizyonunda yayınlanan fotoğraflarda, Yi ve Putin’in uzun bir masada oturduğu görüldü. İşte o tarihi görüşmenin detayları…

Çimli üst düzey diplomat Wang Yi ve Putin, Kremlin’de bir araya geldi. Putin, Çinli diplomatla yaptığı görüşmede “ülkenin karışık durumundan” bahsetti.  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üst düzey Çinli diplomat Wang Yi'ye bu tarihi günde Moskova ve Pekin'in "yeni kilometre taşlarına ulaştığını" söyledi.

Putin Kremlin'de yaptığı görüşmede, "Rus-Çin ilişkileri önceki yıllarda planladığımız gibi gelişiyor. Her şey ilerliyor ve gelişiyor ve yeni kilometre taşlarına ulaşıyoruz." İfadelerini kullandı.  Rus lider Yi’ye "Bugün uluslararası ilişkiler karmaşık bir vaziyette, iki kutuplu sistemin çökmesinden sonra düzelmedi. Aksine daha gergin hale geldi." diyerek Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin daha da arttığı imasında bulundu.

BULUŞMANIN GÜNDEMİ RUSYA – UKRAYNA SAVAŞI VE ÇİN – RUSYA TİCARETİ OLDU

Putin, Çinli diplomatı Rusya’da ağırladı: İki ülke arasında yeni bir kilometre taşı!

Çinli üst düzey yetkiliyle ticaret hakkında konuşan Putin, "Rusya Federasyonu ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki uluslararası arenada defalarca söylediğimiz gibi iş birliği, uluslararası durumun istikrara kavuşması için çok önemlidir" dedi. Wang'ın Moskova ziyareti, iki ülke arasında süregelen yakınlığın Ukrayna'da bir yıla yaklaşan savaşı etkileyebileceği endişesiyle Batı'da yakından izlendi.

Çin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konusunda tarafsız olduğunu iddia etse de, Moskova'yı kınamayı reddetti ve Kremlin'in NATO'yu çatışmayı kışkırtmakla suçlayan sözlerini tekrarladı.

GÖRÜŞME BIDEN’IN UKRAYNA ZİYARETİNDEN HEMEN SONRA GERÇEKLEŞTİ

Putin’in Wang Yi’yi ağırlaması, Biden’ın Ukrayna ziyaretinden hemen sonra gerçekleşti. Batı medyasının yakından takip ettiği görüşmede neler konuşulduğu merak konusu oldu. Bazı batılı haber kaynakları, bu görüşmenin son dakikada düzenlendiğini iddia etti. Batılı kaynaklar, Biden’ın Ukrayna ziyaretiyle küplere binen Putin’in diplomatik bir görüşmeyle buna karşılık verme ihtiyacı duyduğunu hissettiğini dile getirdi.

Wang Yi’nin Rusya ziyareti, diğer nükleer ve ticari dev olan Çin’in Rusya’ya olan yakınlığının bir kez daha altını çizdi. Rusya – Çin, ABD – Ukrayna ikilisine karşı bir araya geldi.

Putin, Çinli diplomatı Rusya’da ağırladı: İki ülke arasında yeni bir kilometre taşı! ile ilgili etiketler Çin Rusya Putin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.