Puana göre tercih robotu! 2021 YÖK Atlas ön lisans ve lisans tercih sihirbazı ekranı

2021 YKS tercihleri 5 Ağustos tarihinde başlıyor. Adaylar, 20 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yaparak bunu ÖSYM’ye bildirecekler. YÖK Atlas tercih sihirbazı üzerinden tercih haklarını değerlendirebilecekler olan adaylar puana göre tercih robotunu kullanabilecekler. İşte, YKS ön lisans ve lisans tercih sihirbazı ekranı…

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla 2021 YKS üniversite tercihleri 5 Ağustos tarihinden itibaren start alıyor. 2021 YÖK Atlas YKS tercih robotu ile ilgili araştırmalar da hız kazanırken YKS tercih süresi 20 Ağustos 2021 tarihinde de sona eriyor. Adaylar bu tercihler arasında tercihlerini yaparak ÖSYM’ye ulaştırıyor olacak.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 2021

YÖK Atlas tercih robotu ile üniversitelerin taban puanları, başarı sıralamaları, burs oranları, eğitim türleri ve birçok detay kolay bir şekilde görüntülenebilecek.

YÖK ATLAS ROBOTU NASIL KULLANILIR?

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

YÖK Atlas programında 'Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı' ile 'Meslek Atlası' modüllerinin yanı sıra 'Üniversitelerimiz', 'Lisans / Önlisans Atlası', 'Mezun Başarı Atlası', 'Net Sihirbazı' ve 'Tercih Listem' gibi modüller de yer alıyor.

2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayınlanmasıyla tüm modüller yeni verilere göre güncellendi.

YÖK tarafından YKS tercihleri sırasında öğrencilere kolaylık sağlaması için geliştilen YÖK Atlas tercih programı, 4 yıllık veya 2 yıllık üniversitelerin geçtiğimiz yıllardaki taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini içeriyor.

Puana göre tercih robotu! 2021 YÖK Atlas ön lisans ve lisans tercih sihirbazı ekranı

Lisans tercihleri için son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlayan YÖK Atlas öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor.

Önlisans tercihleri için son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı tanıyor.

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detay YÖK Atlas tercih robotunda yer alıyor.

Önlisans programlarına yerleşenlerin puanları, YKS netleri, geldikleri liseler, mezun oldukları lise alan ve dalları; programda görevli öğretim üyeleri, geçmiş yıllarda verilen mezun sayısı, yatay geçiş trafiği ve benzeri pek çok detaya tek bir "tık" ile öğrencilere sunuluyor.

YÖK ATLAS ÖNLİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Puana göre tercih robotu! 2021 YÖK Atlas ön lisans ve lisans tercih sihirbazı ekranı ile ilgili etiketler YÖK YÖK Atlas Tercih Robotu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.