Projelerimizi baltalamak istiyorlar... Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı gerçek düşmanı açıkladı!

SSM Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker, "Türkiye olarak son zamanlarda gizli bir ambargo altındayız" dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ’nin (TEI) ev sahipliğinde, Erciyes Teknopark, Teknopark İstanbul, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası’nın destekleriyle iki gün sürecek olan ‘Turboşaft Motor Alt Sistemleri Çalıştayı, Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

"AMBARGO ALTINDAYIZ"

Burada açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker, ülke olarak son dönemlerde ciddi bir ambargo altında olunduğunu söyledi.

SSM Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker ise şunları dile getirdi:

"Son zamanlarda görüyorsunuz gizli bir ambargo altındayız. Yani pek çok eskiden sahip olmadığımız, izne tabi olamayan ürünlerin bugün ihraç iznini alıyoruz. İhraç izni istenen ürünleri hiç alamıyoruz.

Tabii bunun olumsuz yanları var. Biraz projelerimizdeki süreler aksayabiliyor, biraz uzayabiliyor ama olumlu yanı da şu, bunları kendimiz yapmaya gayret ediyoruz ve yapıyoruz da. Yani fazla da zaman harcamıyoruz. Zorlu bir yolculuk açıkçası. Ambargolar bizi teşvik ediyor. Ama burada biraz önce de bahsettiğim gibi yukarıdan aşağı giden bir yapıyla tek tek bütün sorunları çözmemiz gerekiyor. Yani artık biz malzeme seviyesine inmiş durumdayız. Bütün projelerimiz de o detaya kadar inmemiz gerekiyor. Çünkü siz bir şeyi başardığınızda başka bir noktada engel koyuluyor, onu başardığınızda da başka bir noktada engel konuluyor.

Başka bir açıdan bakınca da bir şeyleri çözdüğünüzde önünüz açılıyor onu da görüyoruz."

Projelerimizi baltalamak istiyorlar... Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı gerçek düşmanı açıkladı! ile ilgili etiketler ssm ambargo
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.