Prof. Dr. Naci Görür'den "Alanya'da deprem olur mu?" sorusuna yanıt

Alanya, geçtiğimiz çarşamba günü sabahın erken saatlerinde 5,3 şiddetiyle sallandı. Büyük paniğe neden olan deprem sonrası Prof. Naci Görür'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Görür, Alanya içinden geçmeyen Akşehir ve Fethiye-Burdur Fay zonlarının dahi ilçeyi etkileyebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz çarşamba günü sabah 06.21'de Alanya'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu.

Prof. Naci Görür 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı.

Prof. Görür tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Alanya Açıklarında 5,3 deprem oldu. Deprem Helen-Kıbrıs dalma-batma zonunun ürünü olmalı. Bu aralar Afrika/Anadolu levha sınırı hareketli. Geçmiş olsun, sevgiyle.."

"BU ZON DERİN VE BÜYÜK DEPREMLER ÜRETEBİLİR"

Depremin ardından paylaşımlarına devam eden Naci Görür bugün ise şu açıklamaları yaptı:

"Alanya’da deprem olur mu diye çok soru var. Basitçe anlatayım: Antalya Körfezi bölgesi ve kuzeyi genellikle normal atımlı fay ve graben sistemleriyle karakterize edilir. Bu sistemler KB-GD, KD-GB ve K-G doğrultuludur. En belirgin iki sitem Akşehir ve Fethiye-Burdur Fay zonlarıdır. Bu sistemler doğrudan Alanya içinden geçmeseler bile deprem ürettiklerinde Alanya’yı etkilerler. Buraya kadar anlattıklarım karada olan faylardır. Son 50-60 senede Alanya genellikle 5-6 mertebesinde depremlerden etkilenmiştir. Bir de denizde Alanya açıklarında Helen-Kıbrıs dalma-batma zonu vardır. Bu zon derin ve büyük depremler üretebilir. Bu zondan kaynaklı depremler de Alanya’da tahribata neden olabilir."

Prof. Dr. Naci Görür'den "Alanya'da deprem olur mu?" sorusuna yanıt ile ilgili etiketler deprem Antalya naci görür alanya depremi fay hattı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.