Prof. Dr. Gülnur Aybet’in öğrencilerini tanıyor musunuz?

2009 yılında The Times tarafından İngiltere'nin en güçlü 20 Müslüman kadınından biri seçilen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet'in öğrencilerini tanıyor musunuz?

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, görevine başlar başlamaz yoğun bir tempo ile çalışmalarına başladı.

Egemen Bağış son olarak Çekya İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Jakub Kulhanek ile bir araya geldi.

Bağış, Jakub'a güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın geçtiğimiz günlerde İngilizcesi yayınlanan “Özgür” adlı kitabını hediye etti.

Elçiliğin sosyal medya hesabından bu görüşme hakkına paylaşılan bir mesaj ise oldukça dikkat çekiciydi...

Prag Büyükelçiliği, Çek İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Kulhanek'in, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet’in İngiltere’deki Kent Üniversitesinden öğrencisi olduğu bilgisini verdi.

Prof. Dr. Gülnur Aybet’in öğrencilerini tanıyor musunuz?

TÜRKİYE'Yİ SAVUNAN KADIN!

Gülnur Aybet, Türkiye kamuoyunun son birkaç yıldır sıkça duymaya başladığı bir isim... Oldukça başarılı bir akademik kariyeri bulunan Aybet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlığı görevine getirildikten sonra uluslararası meselelerde sahne almaya başladı.

Yabancı medya kuruluşlarında, Türkiye'nin tezlerini ve yurt dışı operasyonlarını akıcı İngilizcesi ile anlatan, yanlış anlaşılmaları düzelten, algı operasyonlarına da pabuç bırakmayan Aybet kısa süre içinde vatandaşların gözünde milli bir kahramana dönüştü.

Batı medyasına kök söktüren Aybet diğer yandan, toplum tarafından pek bilinmese de akademik çevrelerde siyaset sahnesinde rol alan pek çok önemli ismi yetiştiren akademisyen olarak tanınıyor.

 AKADEMİK HAYATI BAŞARILAR İLE DOLU

İngiltere Nottingham Üniversitesi ve Ankara Bilkent Üniversitelerinde öğretim üyeliği yapan Aybet, Royal Holloway, Londra Üniversitesi Ekonomi ve Kamu Yönetimi bölümünden lisans derecesini aldı.

Aybet, uluslararası ilişkiler alanında Southampton Üniversitesinde yüksek lisans, Londra King's College'da savaş bilimleri alanında ikinci yüksek lisansını yaptı, doktorasını Nottingham Üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında tamamladı.

Türkiye'de birçok üniversitenin uluslararası ilişkiler fakültesini kuran ve başkanlığını yapan Aybet, 2001-2013 yılları arasında İngiltere'deki Kent Üniversitesi uluslararası güvenlik alanında ilk yüksek lisans programını kurdu ve yönetti.

Prof. Dr. Gülnur Aybet’in öğrencilerini tanıyor musunuz? - Resim : 2

Çek İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Kulhanek de Ayvet'in İngiltere'de akademik hayatını sürdürdüğü bu dönemde öğrencisi oldu.

Prag Büyükelçiliğinin paylaştığı mesaja sosyal medya hesabı üzerinden bir yanıt veren Gülnur Aybet, "İnsan öğrencilerinin iyi yerlere geldiğini görünce gurur duyuyor ve seviniyor. Çekya-Türkiye ilişkileri için de ayrıca güzel bir haber. Jakub en iyi öğrencilerimden biriydi. Biz de ona selam ve sevgilerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Gülnur Aybet’in öğrencilerini tanıyor musunuz? - Resim : 3

TÜRK SİYASETİNE VE BÜROKRASİSİNE DAMGA VURAN İSİMLER DE ÖĞRENCİSİ...

Diğer yandan Aybet'in ünlü öğrencileri Jakub ile de sınırlı değil...

Türkiye'nin teoride ve pratikte güncel politikalarını belirlemede önemli rol oynayan iki isim de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet'in öğrencisi...

O isimler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli İstihbarat Teşkilat Başkanı Hakan Fidan.

Prof. Dr. Gülnur Aybet’in öğrencilerini tanıyor musunuz? - Resim : 4

Prof. Dr. Gülnur Aybet’in öğrencilerini tanıyor musunuz? ile ilgili etiketler Türkiye Gülnur Aybet Egemen Bağış Mevlüt Çavuşoğlu Hakan Fidan jakub kulhanek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.