PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın koruyup kolladığı, resmen sağ kolu olarak görevlendirdiği ve her şeye rağmen CHP’nin Keçiören’de Belediye Başkan Adayı olarak gösterebildiği eski İYİ Partili Mesut Özarslan’ın PORTAŞ'ı SAYIŞTAY ve ABB Denetim raporları rakamlarıyla ortaya çıktı.

 


"İsraf ve yolsuzluk bitmeden, bu ülkede gelir dağılımı adaletsizliği düzelmez. Bunun için siyasetle yolsuzluk kavramlarının birbirinden ayrılması gerekiyor. Ben kendime 'çalıyor ama çalışıyor' dedirtmem diyen de Mansur Yavaş.


Eski İYİ Partili şimdiki CHP’li PORTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özarslan, Meral Akşener'in CHP'ye karşı 'savaş açıyorum' söylemi ve belediyedeki kirli çarkın ifşa olmasının ardından gemiyi ilk terk eden isimlerden biri olmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) iştirak şirketlerinden Proje İnşaat Taahhüt Asfalt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PORTAŞ) yaptığı ihaleler, yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemesinden kaynaklı ödenen gecikme cezaları ve idari para cezaları gibi sebeplerin yanı sıra gelir gider tablosunun kontrolsüzlüğü PORTAŞ’ın batmasına sebep oldu.

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı!

İŞTE PORTAŞ’IN BATIK RAKAMLARI

2019 yılında 65 milyon 903 bin 424 lira kar eden PORTAŞ'ın şimdilerde CHP'nin Keçiören Belediye Başkan Adayı olan Mesut Özarslan'ın yönetimi süresince battığı ortaya çıktı. 2023 yılında PORTAŞ’ın 59 milyon 647 bin 720 lira zarar ettiği bilgisi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan mali verilerde yer aldı.

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı! - Resim : 2


AK PARTİLİ YILLARA GÖRE PORTAŞ’IN RAKAMLARI

2015 dönemi 20 Milyon 140 Bin Kar
2016 dönemi 5 Milyon 720 Bin Kar
2017 dönemi 15 Milyon 950 Bin Kar
2018 dönemi 1 Milyon 60 Bin Kar
AK Parti Dönemi içerisinde Toplam kar: 42 Bin 870 Bin TL

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı! - Resim : 3

CHP’Lİ MANSUR YAVAŞ VE MESUT ÖZARSLAN DÖNEMİ PORTAŞ

2023 dönemi 59 milyon 647 bin 720 lira zarar

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı! - Resim : 4


PORTAŞ’IN KARA BİLANÇOSU SAYIŞTAY RAPORUNDA


PORTAŞ'ın bütçesine ekstra maliyet olarak yüklenen gecikme ve idari para cezaları ise şöyle:

Elektrik ve doğalgaz faturalarının son ödeme tarihinin geçirilmesi: 2 milyon 210 bin 827 lira

Sözleşmesinde teknik personel bulundurma şartı öngörülen bazı işlerde teknik hersonel bulundurulmaması: 123 bin 550 lira

Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçtikten sonra prim ödemesinde bulunulması: 16 Bin 160 lira.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Birimine yasal süresi geçtikten sonra işe giriş bildiriminde bulunulması: 7 bin 319 lira.

Bazı kira borçlarının zamanında ödenmemesi: Bin 955 lira.
Gelir tablosuna göre PORTAŞ'ın 28 milyon 648 bin Türk lira zararda olduğu anlaşıldı. Sayıştay'ın 2022 raporunda "Şirketin doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirdiği alımların incelenmesinde ödemeye ilişkin evraklar arasında piyasa fiyat araştırması yapıldığını gösterir bir belge veya tutanağın yer almadığı tespit edilmiştir." denildi.

Dolayısıyla CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim sürecinde vaat ettiği 'Adrese teslim ihale olmayacak' sözlerinin arkasında durmadığı ortaya çıktı.

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı! - Resim : 5

AKŞENER’İN CHP’YE SAVAŞ AÇIYORUM SÖZLERİYLE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sayesinde PORTAŞ'a Yönetim Kurulu Başkanı Olan Özarslan, yine Akşener'in CHP'ye yönelik 'Savaş açıyorum' açıklamalarının ardından partiden istifa etmişti.

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı! - Resim : 6

CHP ETİMESGUT ÖRGÜTÜ AYAĞA KALKTI ÖZARSLAN’I İSTEMEDİLER

Bu istifa Özarslan’ı Yavaş’ın gözünde daha büyük bir konuma taşıdı. Mansur Yavaş'ın sağ kolu olan Özarslan, CHP'li başkanın da desteğiyle Etimesgut Belediye Başkanı olmak için kolları sıvamaya kalktı. Ancak CHP'nin Etimesgut örgütü, isyan bayrağını açtı. Özgür Özel'e dilekçe yazdı. Etimesgut örgütünün belge ile açıkça Özarslan'a karşı oldukları belirtildi.
CHP Etimesgut örgütünün mektubundan şu ifadeler yer aldı:
“Sayın Genel Başkanımızdan ve partimizden Etimesgut Belediye Başkan adayını Etimesgutumuzu bilen emek veren CHP Etimesgut ailemizden bir arkadaşımızın belediye başkan adayı olarak belirlenmesini takdirlerinize arz ediyoruz”

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı! - Resim : 7

YER BULAMADI EN SON KEÇİÖREN’DEN ADAY GÖSTERİLDİ

CHP’den de itirazlar olmasına rağmen, Yavaş’ın de desteğini arkasına alan Özarslan, Keçiören Belediye Başkan Adayı olarak gösterebildi.

ÖZARSLAN’IN İYİ PARTİ GEÇMİŞİ

Özarslan, İYİ Parti çatısı altında Kurucular Kurulu Üyeliği, Ankara Kurucu İl Başkanlığı, Genel İdare Kurulu Üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve daha birçok görevi üstlenmişti.

PORTAŞ'ı Keçiören'in CHP adayı, Mansur Yavaş'ın ise prensi olan Mesut Özarslan'ın batırdığı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Ankara Mansur Yavaş CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.