POMEM adaylarının merakla beklediği alım haberi duyuruldu: 30. Dönem POMEM başvuruları başlıyor! Başvuru tarihleri…

Polis alımları pek çok aday tarafından yakından takip ediliyor. Lisans mezunu adayların başvurduğu POMEM için 30. Dönem alımlarının ne zaman olacağı merak ediliyor. 30. Dönemde kaç polis alınacak? İşte detaylar…

POMEM, lisans mezunlarının polis olmasını sağlayan bir eğitim kurumu olarak uzun süredir alım yapıyor. POMEM’lerde okuyan kişiler 6 aylık bir eğitimin sonunda polis olarak görev yapmaya başlıyor. POMEM öğrencisi olmak isteyen adayların KPSS P3 puanı ile başvuru yapması gerekiyor. KPSS’de puan sınırı her ne kadar düşük olarak belirlense de başvuru sayısı çok olduğu için yüksek puan almakta fayda bulunuyor. Yüksek puanla başvuru yapan adayların şansı artıyor.

30. dönem POMEM alımlarının ne zaman yapılacağı, polis olmak isteyen adaylar tarafından merak ediliyor. Toplam alınacak polis adayı sayısı da en fazla araştırılan konular arasında yer alıyor. POMEM alımlarında adaylar spor mülakatı, sözlü mülakat, sağlık kontrolü gibi aşamalardan geçiriliyor.

30. DÖNEM POMEM ALIMLARI NE ZAMAN?

POMEM adaylarının merakla beklediği alım haberi duyuruldu: 30. Dönem POMEM başvuruları başlıyor! Başvuru tarihleri…

30.Dönem POMEM alımlarının ne zaman olacağı belli oldu. Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamaya göre alımlar 1 Mayıs tarihinden itibaren başlıyor. Başvuruların 19 Mayıs tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. 19 Mayıs saat 17.00 itibarıyla başvuru yapmak mümkün olmuyor.

Adayların başvurularını www.pa.edu.tr adresi üzerinden iletmesi gerekiyor. Buradan e-Devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurular gerçekleştiriliyor. E-Devlet şifresi olmayan adaylar, PTT şubelerine giderek şifrelerini edinebilir.

POMEM için bu dönem 6800 erkek ve 1200 kadın aday alınması kararlaştırıldı. 2000 ön lisans mezunu aday alımı da yapılacak. Ön lisans mezunlarından 1700’ü kadın, 300’ü erkek olacak.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI

POMEM başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ilk sırada yer alıyor. Lisans mezunu adayların KPSS P3 puan türünden 60 alması gerekiyor. Ön lisans mezunu adayların P93 puan türünden 65 alması isteniyor.

Şehit ve vazife malulü olan kişilerin eşleri ve çocukları için istenen puan belirtilenin en az %80’i şeklinde uygulanıyor. Lisans mezunu olanlar, ön lisans kategorisinden başvuru yapamıyor.

POMEM adaylarının merakla beklediği alım haberi duyuruldu: 30. Dönem POMEM başvuruları başlıyor! Başvuru tarihleri… ile ilgili etiketler POMEM
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.