PKK’YI ‘İMHA PLANI’ TAMAM! IRAK İLE ANLAŞMA SONRASI HAREKAT NASIL VE NE ZAMAN OLACAK?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Türkiye'nin PKK'yı yok etme planının şifrelerini, Türkiye'nin Irak ile anlaşmasının önemini ve İran ve ABD’nin pozisyonunu masaya yatırdı.

''IRAK İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN İKİ ANA EKSENİ VAR, GÜVENLİK VE EKONOMİ''

Bozkurt, ''Türkiye ile Irak arasındaki diplomasinin yoğunlaşması sadece terörle mücadele ekseninde ele alınmamalıdır. Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iki ana ekseni var, güvenlik ve ekonomi. Irak'ta neden kalıcı istikrar yok? Türkiye ile Irak arasındaki ilişkinin gelişmesindeki adımlardan bir tanesi de o. ABD'nin çekilmesi gündemde. Irak istiyor, ABD müzakereleri yürütüyor. ABD'nin çekilmesinin yaratacağı boşluğu Irak hükümeti mi, İran mı dolduracak? Türkiye burada devreye giriyor. Türkiye, Irak'a Kalkınma Yolu Projesi ile ticaret koridoru oluşturup Irak ve Türkiye'nin faydalanacağı, Basra Körfezi'nden Avrupa'nın en ucuna kadar bir hat oluşturmak istiyor. Bu proje konuşulunca bazı unsurlar devreye giriyor. Kalkınma Yolu Projesi, Hürmüz Boğazı'nı devre dışı bırakacak. Buradan faydalanan ve ticaret yürüten ülkeler bu projeden rahatsız oluyorlar. Terör unsurları üzerinden bunu yapıyorlar. 

''KALKINMA YOLU PROJESİ'NE KARŞI ÇIKANLAR PKK ÜZERİNDEN SİNCAR, ASOS, KARACAK VE MAHMUR ÜZERİNDEN TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYOR''

Bafel Talabani'nin muhtemelen kulakları çekildi. Türkiye'nin kararlılığını da gördü. Irak ulusal güvenlik konseyi PKK terör örgütünü yasaklı ilan etti. Terör örgütünün yeni hattı Süleymaniye - Sincar hattı. Doğudan batıya doğru. Terör örgütü Karacak, Mahmur, Sincar üzerinden hattını kurmuş durumda. Bafel Talabani'den destek alıyor. PKK Kerkük'e girmeye çalıştı. Türklerin olduğu bölgelerde değil ama kürtlerin olduğu bölgelerde silahlı PKK'lıların bulunduğu söz konusu. Kalkınma Yolu Projesi'ne karşı çıkanlar PKK üzerinden Sincar, Asos, Karacak ve Mahmur üzerinden Türkiye'yi tehdit ediyor.

''IRAK İLE TÜRKİYE'NİN İŞBİRLİĞİ İLE SÜLEYMANİYE'DEN SİNCAR'A KADAR UZANAN HAT İÇİNDE TERÖR ÖRGÜTÜ TEMİZLENECEK''

Türkiye'nin uyguladığı politika Suriye ve Irak sınırında 30-40 kilometrelik derinliğini güvenli hale getirmek, terörden arındırmakla alakalıdır. 90'lardaki konseptimize farklı olarak bölgede geçici ve kalıcı üs bölgeleri oluşturduk. Pençe harekat serisiyle başlattığımız operasyonlarla Hakurk'tan Sinat-Haftanin'e kadar örgütü temizleyerek Zap'a kilit vurmayı amaçladık. Esas mesele Irak'ın kuzeyinde ırak güçleriyle birlikte belli bir derinlikte alan kontrolü yapmayı hedefliyoruz. Irak ile türkiye'nin işbirliği ile Süleymaniye'den Sincar'a kadar uzanan hat içinde terör örgütü temizlenecek.

''IRAK'A ASKERİ KİLİT ATILIRKEN, SURİYE'DE DE DİPLOMATİK ANAHTAR MESELESİ ÖNEMLİDİR''

Irak'a askeri kilit atılırken, Suriye'de de diplomatik anahtar meselesi önemlidir. Terör örgütü Irak sınır muhafızlarının hareketliliğinden çok rahatsız. Terör örgütünün tamamının Irak topraklarından imhası hedefleniyor. Örgüt ve arkasındakiler bu yüzden panikte. Bu süreçte Türkiye Şam ile diyaloğunu güçlendirirse terör örgütüne güney ve batı tarafı da kapanacak. Türkiye, terör örgütü pkk'ya doğu, güney, batı ve kuzey tarafında kapıyı kapatacak. Karşımızda sıkışmış bir ABD, sıkışmış bir terör örgütü olacak ve kuşatma tamamlanacak.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

PKK’YI ‘İMHA PLANI’ TAMAM! IRAK İLE ANLAŞMA SONRASI HAREKAT NASIL VE NE ZAMAN OLACAK? ile ilgili etiketler Hakan Fidan Türkiye Irak PKK ABD Dışişleri Bakanlığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.