Pilav pişirirken sakın bunu yapmayın! İşte tüm püf noktalarıyla tane tane pilav tarifi

Pilavınızın yeterince lezzetli olmadığınızı düşünüyorsanız, pilav yapma tekniğinizde bir hata vardır. Ancak yapılan araştırmaya göre, pilavı yanlış pişiriyor olabilirsiniz. Uzmanlar, pilav pişirirken yeteri kadar su kullanmamanın kalp krizi, kanser ve daha pek çok hastalığa neden olduğunu söylüyor. Peki doğru teknik ile pilav nasıl yapılır? İşte tüm püf noktaları ile tane tane pilav tarifi...

Yapılan araştırmaya göre, pilavı yanlış pişiriyor olabilirsiniz.

Pilav pişirirken sakın bunu yapmayın! İşte tüm püf noktalarıyla tane tane pilav tarifi

Uzmanlar, pilav pişirirken yeteri kadar su kullanmamanın kalp krizi, kanser ve daha pek çok hastalığa neden olduğunu söylüyor.

Bol suda pişirmek, tahılları arsenikten arındırarak her türlü kimyasal zehirlenme ihtimalini önlüyor. Pirinci bir gece önceden suda bekletmek toksin seviyesini %80'e kadar azaltıyor. Arsenik, endüstriyel atıklar ve geçmişte kullanılan böcek ilaçları yoluyla pirince bulaşıyor. Profesör Andy Meharg, pilavı 3 farklı şekilde pişirerek kimyasal seviyesini test etti.

İlk olarak 2'ye 1 oranında su kullandı. Pişirme sırasında su tamamen emildi. Su oranını 5'e yükseltmek arsenik seviyesini yarıya kadar düşürürken, bir gece önceden ıslatmak toksinin çoğunu yok etti.

Meharg'a göre en güvenli pilav yapma yöntemi pirinci bir gece önceden ıslatmak, ertesi gün iyice yıkamak ve durulamak ardından bir ölçek pirinci beş ölçek suda pişirmek.

İŞTE TÜM PÜF NOKTALARI İLE TANE TANE PİLAV TARİFİ

Malzeme listesi;

2 su bardağı pilavlık pirinç (Kaliteli mahsül)

2-3 çorba kaşığı tereyağı

3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)

Tuz

TANE TANE PİLAV TARİFİ

*Öncelikle, pirinci ayıklayın ve 1 gece önceden suda bekletin. Sonrasında süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 kere suyla yıkayın. Sonra Ilık suda ıslatıp 10 dakika kadar daha bekletin, tekrar bol suyla yıkayıp yeterince süzün. Kullanacağınız suyu kaynatın ( et suyu ya da tavuk suyu da olabilir ) Bu aşamadan sonra, tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar kavurun. Tereyağı yoksa zeytinyağıyla pilavı pişirebilirsiniz.

Sıcak suyu ilave edip ve tuzu da bu aşamada ilave edin. Bir müddet yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz ise kısık ateşte pilavı pişirmeye devam edin. Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dakika kadar pilavı dinlendirin. Son aşamada pilavı karıştırarak servis edin..

PİLAV YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Kullandığınız içme suyu ya da et/tavuk suyunun sıcak olmasına dikkat edin ve kullandığınız pirinci pişirme işlemi öncesinde mutlaka ılık suda bekletin.

 

 

 

 

 

Pilav pişirirken sakın bunu yapmayın! İşte tüm püf noktalarıyla tane tane pilav tarifi ile ilgili etiketler Yemek Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.