Peygamber Efendimizin süt annesi kimdir? Yanında kaç yıl kalmıştır?

Mübarek Miraç Kandili gecesinde Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed'in (SAV) süt annesi, Müslüman alemi tarafından merak edilmektedir. Bu konuda hakkında araştırma yapanlar için diğer detaylardan biriside Hz. Muhammed'in süt kardeşlerinin olduğudur. Hz. Muhammed'in süt annesi ve süt kardeşlerinin isimleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler…

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) süt annesi mübarek Miraç Kandili gecesinde Müslüman alemi tarafından araştırılmaktadır. Bu konuda hakkında detaylara ulaşmak isteyenler Hz. Muhammed'in süt annesinin yanı sıra süt kardeşlerinin de bulunduğudur.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Süt Annesi Kimdir?

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in öz kardeşi yoktur. Ancak süt annesi olması sebebiyle süt kardeşleri bulunmaktadır. Peygamber Efendimizin yetim olduğu Müslüman alemi tarafından bilinmektedir. Yetim olduğundan dolayı Arap kadınları kendisi ile ilgilenmek istememişlerdir.

Yalnız Halime adında bir Arap kadın kabilesine eli boş gitmek istemediğinden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i kabul etmiştir. Bunun yanında evinde de pek çok konuda değişiklikler olmuştur. Halime'nin kabilesinin baktığı hayvanların sütünde artış yaşanmıştır.

Hz. Muhammed'in (SAV) babasının adı Abdullah annesinin adı ise Amine Hatun olarak bilinmektedir. Peygamber Efendimizin çocuklarının isimleri; Zeynep, Rukiye, Kasım, Ümmü Gülsüm, Fatıma, Abdullah, İbrahim olarak bilinmektedir.

Peygamber Efendimizin Halime (ra) tarafından süt kardeşleri;

Şeyma bint-i Haris
Abdullah b. Haris
Üneyse bint-i Haris'tir

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Kaç Yıl Süt Annesinin Yanında Kalmıştır?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) 4 yaşına kadar süt annesiyle 6 yaşına kadar da öz annesi ile birlikte yaşamıştır. 6 yaşında iken annesi Amine Hatun'u kaybeden Hz. Muhammed, 6 yaşından sonra dedesi ile yaşamaya başlamış ancak dedesini de 8 yaşında kaybetmiştir.

Peygamber Efendimizin süt annesi kimdir? Yanında kaç yıl kalmıştır? ile ilgili etiketler Hz. Muhammed
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.