Pes! ABD, iş birliği yaptığı Afganların listesini Taliban'a vermiş!

ABD'den pes dedirten uygulama: Kendisi için çalışan Afgan vatandaşlarının ve Afganistan'daki ABD vatandaşlarının isimlerinin olduğu bir listeyi kendi eliyle Taliban'a verdi. Gerekçe olaraksa havalimanına kadar bu kişilerden Taliban'ın sorumlu olması iddiası öne sürüldü.

Afganistan'dan çekilme süreci Taliban'ın zaferiyle, Kabil Havalimanı'ndan tahliye süreci ise insanlık dramı ve fiyaskolarla bezenen ABD'nin, kendisi için çalışanlara ve hatta kendi vatandaşlarına verdiği değer gözler önüne serildi.

TALİBAN'A İSİMLERİNİN LİSTESİNİ VERMİŞLER

ABD'li yetkililer, iş birliği yaptıkları için özel vize alarak tahliye edilmesi planlanan Afgan vatandaşların isimlerinin listesini Taliban'a verdi. 

Gerekçe olarak, Kabil Havalimanı'na kadar 'güvenliklerinden onların sorumlu olması' gösterildi. 

ABD ile çalışan Afganların dışında, Yeşil Kart sahiplerinin ve ABD vatandaşlarının da isimlerinin listesinin ABD tarafından Taliban'a verildiği ortaya çıktı. 

ABD'DE DE TEPKİ ÇEKTİ

ABD Kongresi, çoktan gerçekleşen bu hamleyi protesto etti ve bu kişilerin canının tehlikeye atıldığını ifade etti.

 

Kaynak: Politico

Pes! ABD, iş birliği yaptığı Afganların listesini Taliban'a vermiş! ile ilgili etiketler Afganistan ABD Taliban isim liste
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.