Peru Başbakanı Torres istifa etti! Son 1 yılda istifa eden 4. başbakan oldu

Peru’da son bir yıl içinde 4’üncü başbakan da istifa etti. Peru Başbakanı Anibal Torres, Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo’ya sunduğu mektupta kişisel nedenlerden dolayı başbakanlık görevinden ayrılmak istediğini bildirdi.

Geçtiğimiz şubat ayında başbakanlık görevine gelen Anibal Torres, Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo’ya mektup sunarak istifa etti. Kişisel nedenlerden dolayı istifa eetiğini ifade eden Torres, mektubunda ayrıca kendisine güven duyularak önce Adalet Bakanlığı ve ardından Başbakanlık görevlerine layık görüldüğü için teşekkür etti.

Torres, 28 Temmuz 2021 tarihinde iktidara gelen Castillo’nun neredeyse 1 yıl 1 hafta süren görev süresi içerisinde görevini bırakan 4’üncü başbakan olarak tarihe geçti. Hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve savcılık tarafından yürütülen soruşturmaların ortasında gerçekleşen bu olay sonrası Castillo’nun istifayı onaylayarak yanıtlaması ve ardından ülkenin yeni başbakanın belirlenmesi bekleniyor.

Anketlere göre Peru halkının yüzde 74’lük bir oranla desteklediği Castillo hakkında, yolsuzluk sebebiyle savcılık tarafından açılan 5 ayrı soruşturma bulunduğu bildiriliyor.

Peru Başbakanı Torres istifa etti! Son 1 yılda istifa eden 4. başbakan oldu ile ilgili etiketler Peru istifa Başbakan Anibal Torres
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.