Pekin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesi flaş karar: Bilet satışı yapılmayacak

Pekin'de düzenlenecek ve 4 Şubat'ta başlayacak Kış Olimpiyatları öncesi flaş bir karar geldi. Hazırlık komitesi, oyunlar için genel bilet satışı yapılmayacağını ve tribünlerde sadece Çinli spor severlerin olabileceğini kaydetti. Aynı karar, 4 Mart'ta başlayacak Paralimpik Kış Oyunları için de geçerli olacak.

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle milyonlarca kişiyi zorla evlerine kapatan Çin'den Pekin'de yapılacak Kış Olimpiyatları için flaş bir karar çıktı. 4 Şubat'ta başlayacak Kış Olimpiyatları ve 4 Mart'ta başlayacak Paralimpik Kış Oyunları için genel bilet satışı yapılmayacak ve tribünlerde sadece Çinliler izleyebilecek.

Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi söz konusu kararın sporcu sağlığını korumak için alındığını belirtti. Yapılan açıklamada ayrıca oyunları izleyecek seyirciler için sıkı kurallar getirileceğinin altı çizildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise yaptığı açıklamada merakla beklenen organizasyonu tribünlerden sadece gerekli sağlık koşullarını sağlayan Çinliler tarafından izlenebileceğini bildirdi. Söz konusu karar, Çin'de Omicron varyantına bağlı vakaların çıkmasıyla alındı.

OYUNLARA KATILACAK SPORCULARA SIKI TEDBİRLER GEİTİRİLİYOR

Pekin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Kış Oyunları'na katılacak sporcuların aşılı olma şartı bulunuyor. Aşı olmayanlar ise 21 gün boyunca karantinaya alınacak. Oyunlara katlacak sporcuların yerel halkla temas etmesi ise yasaklandı ve kapalı bir döngü içinde hareket etmelerine izin verildi. Öte yandan sporcular ve teknik ekip sürekli sağlık denetimleri ve testlere tabi tutulacaklar. Oyunlar sırasında yapılan testi pozitif olanlar yarışlara devam edemeyecek. Belirti gösteren vakalar hastanede tedaviye alınacak; belirti göstermeyenler ise izolasyonda bulunacak.

ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Japonya, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamaları ve insan hakları ihlalleri gerekçesiyle Pekin'deki 2022 Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulayacağını açıklamıştı.

Koronavirüse karşı 'sıfır vaka' politikasının uygulandığı Çin'de son dönemde artan vakalar sonrası bazı kentlerde sıkı karantina kuralları uygulanıyor. Zorunlu sokağa çıkma yasağından milyonlarca Çinli etkilenirken, sosyal medyada evlerine kapanmak zorunda kalanların yaşadığı büyük sıkıntılar paylaşıldı.

 

Pekin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesi flaş karar: Bilet satışı yapılmayacak ile ilgili etiketler Pekin bilet Çin kış olimpiyatları seyirci
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.