Peki, sen eski hakem ya da topçu musun?

Yazar ve yorumcu Mehmet Demirkol, Kayserispor-Beşiktaş maçındaki hakem hataları ile ilgili konuşan Rıdvan Dilmen'e sert eleştirilerde bulundu. Eleştirisinin odağına ise Rıdvan Dilmen'in hakemleri hangi hakla eleştirdiğini oturttu. Gerekçesi ise Dilmen'in hakemlik yapmamasıydı. "Yahu sen kimsin? Ne ara taktın FIFA kokartını?" diyen ve hakemleri eleştirme hakkı bulunmadığını ileri süren Demirkol, Dilmen'in futbolculuğuna da dil uzattı. Peki, Demirkol bu hakkı hangi özelliği ile buluyor?

Beşiktaş'ın deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yendiği maçta yaşanan tartışmaları pozisyonları değerlendiren Rıdvan Dilmen hakemlere yönelik hem bu maç hem de Galatasaray'ın karşılaşmasıyla ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Hedefinde ise Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus vardı. Dilmen hedefin MHK Başkanı Serdar Tatlı'yı gönderme çabası olduğunu da vurgulamıştı. 

Dilmen'in bu yorumları yazar yorumcu Mehmet Demirkol'un hoşuna gitmemiş olacak ki, Cüneyt Çakır'a sahip çıkan, onu Türk futbolunun nirvanasına oturtan övgüler dizdi. Sonra da Dilmen'e isim vermeden sert ifadelerle çattı.

Demirkol'un argümanı ise Rıdvan Dilmen'in bu eleştiriye hak kazanması için hakem olma şartına uymamasıydı.

Önce "Ne ara taktın FİFA kokartını" dedi sonra da Rıdvan Dilmen'in, futbolculuğunun 2 yıl sürdüğünü iddia edebildi.

Demirkol'un Dilmen hakkındaki ifadeleri şöyleydi: 

"Hakemlik probleminden daha büyük problem ne? 'Ben o penaltıları vermem' denilmesi. Yahu sen kimsin? Ne ara taktın FIFA kokartını? Daha kuralı bilmiyorsun ki... Yani iki penaltı da doğru bir kere. Hakem verdiyse doğrudur. Öyle pozisyonlar çünkü. İkinci penaltıda ligde 5 defa verildi. Fenerbahçe-Beşiktaş maçında verildi. Belli ki Serdar Tatlı, böyle penaltıları verin demiş. Bu denmişse ve hakemler bunu uyguluyorsa, 'Ben vermem' ne demek?Hakemlik konusunu hepimiz konuşuyoruz. Kesin yargılarda bulunabilecek pozisyonlar var. Ama geri kalanı uzmanlık gerektirir. Bir doktora gidiyorsun ve bir yakının, 'Hangi doktora gittin?' diye soruyorsun. Daha sonra, 'Yahu sen şu doktora gitsene, o Türkiye'nin 1 numaralı ismi' diyor. Nereden biliyorsun? Uzmanlığa saygısızlık böyle birşey. Bunu demeyenimiz var mı? Hepimizde var yani. Futbol üzerine konuşmak başka birşey, bir hakemin maçı manipüle ettiğini söylemek başka birşey. "Hakem maçı manipüle ediyor, kendi MHK'sini yok etmeye çalışıyor, Serdar Tatlı'nın altını oyuyorlar" dediğin zaman başka birşey çıkıyor. Ayrıca bunu 'ben olsam vermezdim' gibi bir cümle ile anlatıyorsun. Sen zaten hakem değilsin, oynadığın da 2 sezon" 

Peki Demirkol kim? Eski topçu mu? Hayır. Eski hakem mi? Yine hayır. Madem hakem eleştirmek ya da futbol yorumlamak için o mesleği yapmak gerekiyor o zaman Demirkol, Rıdvan Dilmen'i eleştirme hakkındı nereden buluyor? Tüm futbol otoritelerinin oynadığı dönemdeki futboluna şapka çıkardığı Rıdvan Dilmen'in futbolculuğuna laf edecek 'uzmanlığının' kaynağı ne? 

Mehmet Demirkol'un, Dilmen'i hakemleri eleştirdi diye eleştiriyorken en çok hakem eleştiren yorumcuların başında geldiğini spor kamuoyu bilmiyor mu? Elbetteki biliyor. Peki, madem uzmanlık gerektiriyor Demirkol hangi uzmanlığıyla HAKEMLERİ FUTBOLCULARI ELEŞTİREBİLİYOR?

RIDVAN DİLMEN DEMİRKOL'U KIZDIRACAK NE DEMİŞTİ?

Kayserispor - Beşiktaş maçından sonrası hakem kararlarını yorumlayan Rıdvan Dilmen, "Bu hakemler, yaşadıkları gibi inanıyorlar. Kayserispor kazanacak bir şey yapmadı ama maçta mücadele ettiler. Yahu Cüneyt, sana ne ya, maç bitiyor zaten! Bugünkü iki penaltıyı da Beşiktaş'ın aleyhine vermezler. İki penaltıyı da vermem ben. Uzaktan yakından alakası yok. Bunları yeteneksiz hakemler de yapmaz" dedi.

"SERDAR TATLI'YI YOLLAYACAKLAR"

Rıdvan Dilmen devamında da, "Fırat Aydınus da galiba hakemliğe devam etmek istiyor. Lobisi de var sanırım. Sizin hesabınız ne? Bugün Kayserili oyuncu, Beşiktaşlı oyuncuyu sakatlamak için giriyor bugün... Tırnağına gelse kırmızı kart yahu! Cüneyt Çakır bilmiyor mu bunun kırmızı olduğunu? Niye çağırmıyor? Serdar Tatlı'yı da yollayacaklar oradan... Sen ne kadar iyi niyetli olursan ol! Urfa yolları gözüktü... Beşiktaş yener, şampiyon da olur. Ben Denizli'de yenmesine rağmen Fenerbahçe'nin, Fenerbahçe karşısında Başakşehir'in mağdur edildiğini gördüm ve söyledim. Sen Cüneyt Çakır olarak niye çağırıyorsun? Türkiye'de garip şeyler oluyor. Oyuncunun cezası gece yarısı kaldırılıyor... Kayseri'ye saygısızlık etmek istemem. Beşiktaş'a da öyle... Ama Cüneyt Çakır sen niye çağırıyorsun?" demişti.

Peki, sen eski hakem ya da topçu musun? ile ilgili etiketler Mehmet Demirkol Rıdvan Dilmen Cüneyt Çakır Fırat Aydınus hakem Beşiktaş Serdar Tatlı futbolcu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.