Parol ağrı kesici nasıl kullanılır? Fiyatı nedir?

Parol İlacı gibi günümüzde birçok ağrı kesici etkisi olan ilaçlar bulunmaktadır. Fakat bunların birçoğunun kullanımı için öncesinde doktor muayenesi gereklidir. Çünkü insan vücudunda oluşan ağrılara tedavi maksadı ile kullanılan ilaçlar yan etkiler de verebilmektedir. Kısaca ağrı kesici ilaçların yan etkileri olduğu için kullanılması sırasında dikkatli olmanız gereklidir. Peki Parol ilacı nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde...

Parol İlacı gibi günümüzde birçok ağrı kesici etkisi olan ilaçlar bulunmaktadır. Fakat bunların birçoğunun kullanımı için öncesinde doktor muayenesi gereklidir. Çünkü insan vücudunda oluşan ağrılara tedavi maksadı ile kullanılan ilaçlar yan etkiler de verebilmektedir. Kısaca ağrı kesici ilaçların yan etkileri olduğu için kullanılması sırasında dikkatli olmanız gereklidir. Peki Parol ilacı nasıl kullanılır? Ayrıntılar haberimizde...

Parol ağrı kesici nasıl kullanılır? Fiyatı nedir?

PAROL AĞRI KESİCİ NASIL KULLANIR?

Yetişkinlerde 4-6 saatte bir tablet şeklinde kullanılabilir. Maksimum günlük doz ise Parol tablet için 6 ile sınırlıdır. Bu hesap 24 saat süre için yapılır. Çocuklarda kullanımı sırasında oldukça dikkatli davranmak gerekir. 12 yaşından küçük çocuklarda genellikle kullanılması tavsiye edilmez. Ancak kullanıma doktor karar verebilir. Gerekli görüldüğü takdirde yarım tablet kullanmak mümkündür. 6-12 yaş aralığında doktor kontrolünde kullanımı serbest olsa bile 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Çocuklar için günlük maksimum doz ise günlük 4 tablettir. Tabletler ağız yolu ile alınır. Tabletlerin alımı sırasında su dışında başka bir sıvının kullanılması tavsiye edilmez. Diğer sıvılar ilaç ile birlikte ters etki yapabilir ya da ilacın etkisini düşürebilir. Bunun için her bir bu tablet alımında bol su ile bir tablet ilacın alınması yeterlidir. İki tabletin ayını anda kullanılması önerilmez. Bu hapın özellikle alkol ile birlikte kullanıldığında sakıncalı sonuçlara yol açabilir. Bu konuda ilacı alacakların hassas davranmaları önerilir.

YAN ETKİLERİ NELER?

Parol yan etkileri aktif maddesi parasetamol`dan oluşan ve klinik olarak kanıt bulmuş Parol, ağrı kesici etkisine sahip ilaç türü olmaktadır. Ayrıca hipotalamustaki temoregülason merkezinde oluşturmuş olduğu etkisi sayesinde antipiretik etki vermektedir. Kısaca özetlememiz gerekirse Hipotalamus beyinde yer alan ön bölüm alanını verilen isimdir. Hipotalamus beynin ön bölgeleri ve aynı zamanda iç bölgelerle sinirsel bağlar oluşturmaktadır. İlacı kullandığınız zaman sinir sisteminde ağrıların ortaya çıkmasına neden olan prostoglandin`nin azalmasına sebep olur ve bu sayede sinirlere ağrı sinyalinin gönderilmesi azalmaya başlar. Parol ağrı kesici kullanılmasından çok az süre geçtikten sonra ağrı geçici olarak dururr. Burada parasetamol prostaglandin salgılanmasının karşısını almaktadır. Ağrı kesici genel olarak etkisini yarım saatte göstermektedir. Fakat bazen 3-4 saat içerisinde de etkisini tam olarak gösterebilmektedir. İlacı aldıktan sonra parasetamol vücudumuza eşit bir şekilde dağılmaya başlar. Hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan parasetamol ağrının kesilmesine yardım eder. Bu ilaç karaciğerde metabolize olur ve ağız vasıtası ile içilen parasetamol`un %85`lik dozu insan vücudundan 24 saat içerisinde idrar yolu ile atılmaktadır.

 

Parol ağrı kesici nasıl kullanılır? Fiyatı nedir? ile ilgili etiketler parola
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.