Parmak Isırtan Etsiz Bamya Yemeği Sayesinde Misafirleriniz Doymak Bilmeyecek! Sizde Deneyin

Bamya ekiminden dikimine soframıza gelene kadar çok zahmetli bir süreci olan ayıklaması pişirmesi maharet isteyen çok besleyici bir yemektir. Sevmeyeni çok gibi gözükse de tadına bakanı kendine hayran bırakan çok farklı bir tadı vardır.

Bamya ekiminden dikimine soframıza gelene kadar çok zahmetli bir süreci olan ayıklaması pişirmesi maharet isteyen çok besleyici bir yemektir. Sevmeyeni çok gibi gözükse de tadına bakanı kendine hayran bırakan çok farklı bir tadı vardır. Ancak bu tarif sayesinde evinize gelen misafirleriniz doymak bilmeyecek ve bir tabak daha isteyecek! Hadi şimdi bir tadına bakalım.

4- 6 Kişilik Etsiz Bamya Yemeği Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • Yarım kilogram taze bamya
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşilbiber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Limon

 Parmak Isırtan Etsiz Bamya Yemeği Sayesinde Misafirleriniz Doymak Bilmeyecek! Sizde Deneyin

Hazırlanışı

Bamyaları yıkayalım bıçağınızı çok derine bastırmadan tepesini sivri bir şekilde soyup ayıklayalım. Bu soyma aşaması çok önemlidir. Bamyayı çok derin bir şekilde tepesine kesersek, bamyanın içindeki sıvılar yemeğe direkt karışacağından bamya yemeğimiz salyalı bir hal almasına sebep oluruz. Bu yemeğin püf noktası budur.

Parmak Isırtan Etsiz Bamya Yemeği Sayesinde Misafirleriniz Doymak Bilmeyecek! Sizde Deneyin - Resim : 2

Diğer bir tarafta tencereye yağımızı koyup, içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edelim. Sık sık karıştırarak kavuralım. Soğanlar pembeleşmeye yüz tuttuğu zaman, ince doğranmış biberleri ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.

Küp-küp doğranmış domatesi ve salçayı kavrulmak da olan soğan ve biberi ilave edelim. 3 dakika karıştırdıktan sonra yıkanmış ve ayıklanmış olan bamyaları tencereye ekleyelim. 1- 2 dakika daha kavurma işlemine devam edelim.

Parmak Isırtan Etsiz Bamya Yemeği Sayesinde Misafirleriniz Doymak Bilmeyecek! Sizde Deneyin - Resim : 3

 Diğer tarafta limonu sıkalım, suyunu kavrulmak da olan bamyaları ekleyelim ardından 5 bardak kaynamış suyu bamyaları üzerine dökelim, son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek çok karıştırmadan tenceremizin kapağını kapatarak orta ateşte pişirelim bamyaların rengi dönüp yumuşayana kadar pişmesi gerekmektedir. Piştiğine emin olduğumuzda tenceremizi ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Parmak Isırtan Etsiz Bamya Yemeği Sayesinde Misafirleriniz Doymak Bilmeyecek! Sizde Deneyin ile ilgili etiketler bamya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.