Paris Saint-Germain'i deviren Dortmund adını finale yazdırdı! UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra bir ilk yaşandı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Paris Saint-Germain sahasında Borussia Dortmund'u ağırladı. Zorlu müsabakayı Sarı-Siyahlılar 1-0'ın rövanşında yine 1-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Dört kez direğe takılan Fransız devi, Devler Ligi'ne veda ederken turnuvada da 20 yıl sonra bir ilk yaşandı. İşte detaylar...

UEFA Şampiyonlar Lig Yarı Final rövanş mücadelesinde dün gece Paris Saint-GermainBorussia Dortmund'u konuk etti. 

Paris Saint-Germain, Almanya Bundesliga ekibine 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Sarı-siyahlı takım, sağlam bir savunma yaparak finale adını yazdırdı.

Konuk takıma galibiyeti getiren golü 50. dakikada Mats Hummels kaydetti. PSG'nin dört topu direkten dönmesine rağmen Kylian Mbappe ve arkadaşları golü bulamadı.

20 YIL SONRA BİR İLK YAŞANDI

Fanatik'te yer alan habere göre; PSG'nin bu yoğun baskısına rağmen gol bulamaması, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra bir ilk yaşanmasına neden oldu. Fransız devi, Borussia Dortmund kalesinde 30 şut çekmesine karşın golü bulamadı. Opta'nın verilerine göre Şampiyonlar Ligi'nde eleme aşamalarında 30 şuta ulaşılıp  golün atılamadığı son karşılaşma 2003-04 sezonunda oynanmıştı. Böylelikle PSG, 20 yıl sonra bu olumsuz rekoru tekrar etmiş oldu.

Fotoğraf: WWOS- NİNE

 

Paris Saint-Germain'i deviren Dortmund adını finale yazdırdı! UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra bir ilk yaşandı ile ilgili etiketler Paris Saint-Germain Borussia Dortmund
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.