Şoke eden koronavirüs haberleri

Bugün Koronavirüsle ilgili dünyada ve Türkiye'de hangi gelişmeler yaşandı? Hangi ünlü Kovid-19'a yaklandı ya da hangisi hastalığı yendi? Ölümler artıyor mu? Koronavirüs dünya liderlerinin etrafında hatta dini liderlerin en yakınındaki isimlere kadar bulaştı. İşte bugünkü koronavirüs kısa turumuz...

İTALYA'DA PAPA'YA ŞOK! DOKTORU KORONADAN ÖLDÜ

Hristiyan dünyası şokta! Papa Francis’in doktoru Covid-19 nedeniyle öldü.

Papa Francis’in, 2015 yılında kişisel doktoru seçtiği 78 yaşındaki doktoru Fabrizio Soccorsi'nin ‘koronavirüs kaynaklı komplikasyonlar’ sonucu hayatını kaybetti. Vatikan’da gelecek hafta koronavirüs aşılaması başlayacak, Papa, “Ben de sıramı aldım, aşı yaptırmak şart” demişti.

Şoke eden koronavirüs haberleri

Koronavirüs salgınının başında maskesiz halkın arasına çıkan Papa Francis, bu alışkanlığından vazgeçip maske kallanmaya başlamıştı. Fotoğraf: DepoPhotos

WUHAN'DA YÜZLERCE SAYFALIK ÇALIŞMA UÇTU

Öte yandan uluslararası bilim insanlarını ülkeye sokmayan Çin'de virüsün kaynağı Wuhan'da kaynak laboratuvarla ilgili yüzlerce sayfalık araştırmanın silindiği iddia edildi.

İngiliz basınında yler alan iddiaya göre, Vuhan'da Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) tarafından çevrim içi olarak yayınlanan, hayvanlardan insanlara geçen birçok hastalığın araştırmalarını içeren 300'den fazla çalışmanın ayrıntılarının veritabanından silindiği ileri sürüldü. 

Şoke eden koronavirüs haberleri - Resim : 2

Fotoğraf: DepoPhotos

Çin Parlamentoları Arası İttifak'ın bir üyesi olan eski Muhafazakar Iain Duncan Smith, İngiliz basınına yaptığı açıklamada "Çin açıkça kanıtları saklamaya çalışıyor" dedi. Smith aynı zamanda , "Olanlarla ilgili kapsamlı bir araştırma yapılması hayati önem taşıyor, ancak Çin bunu durdurmak için elinden geleni yapıyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE KARANTİNALAR SÜRÜYOR

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Doğançam Mahallesinde çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu belirtildi. Salgının yayılmasını önlemek maksadıyla mahallenin karantina altına alındığı açıklandı.

Şoke eden koronavirüs haberleri ile ilgili etiketler Papa Çin kovid laboratuvar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.