Özel Arabayla Seyahat İzin Belgesi Nereden Alınır? Özel Araçla Yol İzin Belgesi Nasıl Alınıyor? Seyahat izni başvuru ekranı

Özel Arabayla seyahat İzin Belgesi Nereden Alınır sorusu Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte seyahat planları yapan vatandaşlar tarafından yoğun araştırılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle seyahat yasağı getirilen iller ilk etapta 31 il iken kademeli olarak bu sayı düşürülmüştü. Şu an 15 il için seyahat yasağı devam ediyor. Peki özel arabayla seyahat izin belgesi nereden alınır? Seyahat izni başvuru ekranı, yol izin belgesi nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

Özel Araçla seyahat izin Belgesi nereden alınır sorusu bayram tatili için seyaht planları yapan vatandaşlar tarafından arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Ramazan bayramı ile birlikte seyahat izin belgesi nereden alınır, yol izin belgesi nasıl alınır soruları da önem kazandı. Bazı illerde giriş çıkış yasağı devam ederken özel araçla seyahat izin belgesi nereden alınır, Seyahat izni başvuru ekranı seyahat izin belgesi nasıl alınır?  İşte yanıtı...


ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINIR?

YOL İZİN BELGESİ NEREDEN ALINIYOR?

1 – E-devlete kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama kısmına seyahat izin belgesi yazın.

2 – Çıkan sayfa sizi İçişleri Bakanlığı e-başvuru ekranına yönlendirecektir. Bu ekranın sağ üst köşesine baktığınızda “yeni başvuru” yazan yeri göreceksiniz.

3 – Yeni başvuru yazan butonu tıklarsanız başvuru türü sorulur. Seyahat izin işlemlerini seçmelisiniz.

Özel Arabayla Seyahat İzin Belgesi Nereden Alınır? Özel Araçla Yol İzin Belgesi Nasıl Alınıyor? Seyahat izni başvuru ekranı

4 – Daha sonra seyahatinizin karayolu mu yoksa havayolu mu olduğunu işaretlemelisiniz.

5 – Karşınıza bir ekran çıkar ve bu ekranda telefon, adres gibi bilgilerinizi girmeniz istenir. Başvuru nedeniniz de dahil olmak üzere istenen tüm bilgileri girdiğinizde en sonda yer alan başvuruyu bitirme butonuna tıklamalısınz.

6 – Başvurunuz değerlendirildikten sonra size orada kaydettiğiniz iletişim bilgileriniz aracılığı ile, olumlu ya da olumsuz dönüş yapılacaktır.

SEYAHAT İZNİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Özel araçları ile il dışına zorunlu yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar da e-Devlet Kapısı üzerinden İçişleri Bakanlığı hizmetlerinden “e-Başvuru” ile seyahat izin belgesi başvurularını yapabilirler.

Özel Arabayla Seyahat İzin Belgesi Nereden Alınır? Özel Araçla Yol İzin Belgesi Nasıl Alınıyor? Seyahat izni başvuru ekranı - Resim : 2

SEYAHAT İZİN BELGESİ ŞARTLARI NEDİR?

- Seyahat izin belgesi taleplerinde başvurulan usul olarak Alo 199, e-başvuru sistemi ve 'Kaymakamlıklardaki Seyahat İzin Kurulları"na doğrudan yapılacak.

- Seyahat izin belgeleri illerden tek gidiş veya gidiş, geliş şeklinde düzenlenecek.

- Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlendiğinde 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlendiğinde 72 saate kadar geçerli olacak.

- Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacak.

- Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartı ile kullanılabilecek.

- İlimize 5 gün önce gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp kendi ikametlerine dönmek isteyen kişiler seyahat izin belgesi taleplerini 5 Nisan 2020 Pazar günü sabah 08.00'den 09 Nisan 2020 Perşembe günü sabah 08.00'e kadar yapabilecekler.

- Evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen izin belgeleri, kısıtlı şehirlerden giriş-çıkışları için de geçerli olacak.

- Yukarıda sıralı olarak belirtilen tedbirlerin kesintisiz uygulanabilmesi için ilimizde gerekli planlamalar yapılmış olup, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi yönünde gereken her türlü tedbir alınarak uygulamalar titizlikle takip edilecektir

Özel Arabayla Seyahat İzin Belgesi Nereden Alınır? Özel Araçla Yol İzin Belgesi Nasıl Alınıyor? Seyahat izni başvuru ekranı ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona seyahat izin belgesi özel araç yol izin belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.