Özcan Yeniçeri kimdir? Neden İYİ Parti'den istifa etti?

Özcan Yeniçeri kimdir? İYİ Parti kurucu üyelerinden ve İYİ Parti'nin kuruluşundan itibaren Genel Başkan Meral Akşener'in yanında olan Özcan Yeniçeri görevinden istifa etti. Özcan Yeniçeri'nin istifa haberinin yayılmasıyla birlikte vatandaşlar, Özcan Yeniçeri'nin hayatını merak etmeye başladı. Yurttaşlar Özcan Yeniçeri'nin kişisel bilgilerini araştırmaya başladı. Peki Özcan Yeniçeri kimdir? Neden İYİ Parti'den istifa etti? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Özcan Yeniçeri kimdir? İYİ Parti kurucu üyelerinden ve İYİ Parti'nin kuruluşundan itibaren Genel Başkan Meral Akşener'in yanında olan Özcan Yeniçeri görevinden istifa etti. Özcan Yeniçeri'nun istifa haberinin yayılmasıyla birlikte yurttaşlar, Özcan Yeniçeri'nin hayatını merak etmeye başladı. Vatandaşlar Özcan Yeniçeri'nin kişisel bilgilerini araştırmaya başladı. Peki Özcan Yeniçeri kimdir? Neden İYİ Parti'den istifa etti? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Özcan Yeniçeri kimdir? Neden İYİ Parti'den istifa etti?
MHP'den istifa ederek, İYİ Parti'nin kuruluşundan itibaren Genel Başkan Meral Akşener'in yanında olan Halaçoğlu, 26. Dönem’de İYİ Parti'nin Meclis'teki 5 milletvekilinden biriydi. Halaçoğlu, 24 Haziran'da yapılan seçimde partisinin listesinde milletvekili adayı olarak yer alamamıştı.

Halaçoğlu ile birlikte İYİ Parti Kurucu Üyesi Nevzat Bor, Kurucu Üye Özcan Yeniçeri de istifa ettiğini açıkladı.

"ŞEKİL DEĞİŞİMİNİN OLMAYACAĞINI GÖSTERMEKTEDİR"

Ortak basın toplantısında konuşan Halaçoğlu, “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Türkiye'de partinin genel başkanının bulunmaz hint kumaşı olmasından bıktık. Akşener seçim kaybetti. Onun genel baskanlığında ısrar etmek, parti içi demokrasinin çalışmadığını gösterir.Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz” dedi.

"Hiçbir partiye geçmeyeceğiz" diyen Halaçoğlu, "MHP’ye geçmemiz düşünülemez bile. Ben Akşener'e hatalarını Afyon’da yüzüne söyledim. O gün bugündür konuşmuyoruz." ifadelerini kullandı.


ÖZCAN YENİÇERİ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Özcan Yeniçeri, 1 Ocak 1954'te Gümüşhane Şiran'da doğdu. Babasının adı Enver, annesinin adı Mahi'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu İşletme Muhasebe Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesinde, doktorasını Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladı.

Özcan Yeniçeri, bir süre ilk ve ortaöğretimde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Niğde İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Niğde Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne getirildi. 1998 yılında doçent oldu. Ahmet Yesevi Üniversitesinin Uluslararası İlişkiler Bölümünü kurdu ve Başkanlığını yürüttü. Ahmet Yesevi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığına getirildi. Aynı yıl yönetim organizasyon dalında profesör oldu. Köşe yazarlığı ve televizyon programları yaptı. Yayınlanmış 14 kitabı bulunmaktadır. Prof. Dr. Osman Turan Kültür Araştırmaları Ödülü sahibidir.

Fransızca bilen Özcan Yeniçeri, evli ve 4 çocuk babasıdır


İYİ PARTİ

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde bulunan bazı milletvekilleri ve parti üyeleri genel başkan Devlet Bahçeli'nin seçim başarısızlığını eleştirerek parti içerisinde sert bir muhalefet gösterdiler. Başta Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi isimler MHP'yi olağanüstü kongreye götürmek için delege imzaları toplamaya başladı. Ancak hukuki nedenlerle olağanüstü kongreye gidemeyen Milliyetçi Hareket Partisi, Disiplin Kurulu'nun aldığı karar sonrasında Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ gibi isimleri partiden ihraç etti.

Bunun üzerine başta kurucu üye olarak Meral Akşener, Koray Aydın; Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen 4 milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok; Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden merkez sağ kökenli İzmir milletvekili Aytun Çıray ve 200 kişilik kurucu üye ile 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti kuruldu. Kurucu üye listesinde Milliyetçi Hareket Partisi, Refah Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokratik Sol Parti’de görev yapmış kişiler bulunmaktadır.

Özcan Yeniçeri kimdir? Neden İYİ Parti'den istifa etti? ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener istifa özcan yeniçeri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.