Oya Baydar, gazeteci eşi Aydın Engin'i toprağa verdikten sonra bakın neler yazdı: Sen neymişsin be Abi?

Yazar Oya Baydar, geçtiğimiz hafta vefat eden eşi gazeteci Aydın Engin'in ardından çok dokunaklı bir yazı yazdı. Baydar yazısında, eşinin öldükten sonra gördüğü büyük ilgiye, 'Beni sessizce gömün' vasiyetine rağmen cenazesinin dolup taşmasına vurgu yaparak, "Eğer bütün bunlar bir şaka olsaydı bizim evde şöyle bir konuşma olurdu: "Sen neymişsin be Abi! Ben mi farkına varmamışım,""dedi.

8 Mart'ta geçirdiği ameliyat sonrası durumu ağırlaşan Gazeteci-Yazar Aydın Engin, 24 Mart günü 81 yaşında hayatını kaybetti.

Gazeteci Aydın Engin Çengelköy Mezarlığı'nda cenaze töreni yapılmadan defnedildi. 

Aydın Engin'in ölmeden önceki isteği üzerine cenaze töreni düzenlenmeden defin işlemi yapıldı.

Oya Baydar, gazeteci eşi Aydın Engin'i toprağa verdikten sonra bakın neler yazdı: Sen neymişsin be Abi?

EŞİ OYA BAYDAR'DAN AYDIN ENGİN'İN ARDINDAN DOKUNAKLI YAZI

Eşi yazar Oya Baydar, defin sonrası T24'te Aydın Engin'in vefatının ardından çok dokunaklı bir yazı yazdı.

Baydar, eşinin öldükten sonra gördüğü büyük ilgiye, 'Beni sessizce gömün' vasiyetine rağmen cenazesinin dolup taşmasına vurgu yaptı.

Oya Baydar, gazeteci eşi Aydın Engin'i toprağa verdikten sonra bakın neler yazdı: Sen neymişsin be Abi? - Resim : 2

"SEN NEYMİŞSİN BE ABİ!"

Baydar yazısında, "Eğer bütün bunlar bir şaka olsaydı bizim evde şöyle bir konuşma olurdu: "Sen neymişsin be Abi! Ben mi farkına varmamışım," ya da "Yine tavlamışsın insanları, bir de bana sorsalar" derdim. "Gördün işte, kocanın kıymetini bil," diye cevap verirdi" ifadelerine yer verdi. 

Baydar, duygusal yazısını eşine ve cenazesine gelen herkese teşekkür ederek bitiriyor. İşte o cümleler...

"Bu yazı bir teşekkür yazısı: önce Aydın'a sonra cenazesine gelen herkese, gelmek isteyip de gelemeyenlere; çelenklere ve bahçelerden koparılmış çiçeklere; hakkında o güzel yazıları yazanlara çizenlere ve yazmak çizmek isteyip de yazamayanlara, çizemeyenlere; başsağlığı dileklerini ve üzüntülerini telefonlarla, SMS'lerle, e-postalarla, internet ortamındaki olanaklarla ya da evin kapısına bıraktıkları mektuplarla ulaştıranlara; medya mensubu gazeteci arkadaşlarına, hakkında program yapan, dostluklarını, sevgilerini dile getiren herkese; tanıdık tanımadık dostlarımıza, benim yerime gözyaşı dökenlere -çünkü ben ağlayamam-, eve gelerek ya da telefonla başsağlığı dileyen, acımızı paylaşan siyasî kişiliklere, binlerce yüreğe Aydın adına içten teşekkürler."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

Oya Baydar, gazeteci eşi Aydın Engin'i toprağa verdikten sonra bakın neler yazdı: Sen neymişsin be Abi? ile ilgili etiketler cenaze gazeteci Yazar oya baydar aydın engin yazı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.