Oy kullanmak amacıyla memleketine gideceklere müjdeli haber geldi: Ulaşım masraflarını devlet karşılayacak…

Oy kullanmak isteyen bazı vatandaşların şehir değişikliği yapması gerekiyor. Ancak ulaşım masraflarının yüksek olması nedeniyle pek çok kişi oy kullanmak istemiyor. Bunu önlemek isteyen yetkililer, ulaşım masraflarının devlet tarafından karşılanacağını bildirdi. İşte detaylar…

14 Mayıs seçimlerine çok az zaman kaldı. Bu nedenle pek çok kişi oy kullanma heyecanı yaşıyor. Ancak ikametgâhı farklı şehirde olan kişiler için birtakım zorluklar bulunuyor. Ulaşım masraflarının yüksek olması bazı kişilerin oy kullanmasının önünde en büyük engel oluyor.

Oy kullanmak her vatandaşın görevi olarak biliniyor. Ancak bu görevi yapmak bazen mümkün olmuyor. Seçmen listeleri askıya çıkmadan önce vatandaşların ikamet değişikliği yaparak oy kullanacağı yeri değiştirme hakkı vardı. Ancak seçmen listelerinin yayımlanmasıyla artık oy kullanmak için ikamet değişikliği yapılmıyor.

Oy kullanmak isteyen vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu’na giderek oy kullanacağı yeri değiştirme hakkı hala bulunuyor. İllaki memleketinde oy kullanmak isteyenler için ise ulaşım masrafları devlet tarafından karşılanıyor.

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR YARDIMDAN YARARLANACAK

Oy kullanmak amacıyla memleketine gideceklere müjdeli haber geldi: Ulaşım masraflarını devlet karşılayacak…

Oy kullanmak için memleketlerine gidecek kişilere yapılacak yardımdan sadece depremzede vatandaşlar yararlanabiliyor. Depremzede vatandaşların bir kısmı yaşamlarını sürdürmek için farklı şehirlere göç etti. Kalıcı bir yerleşim yeri olmayan vatandaşların ikametgâhlarını gittikleri şehirlere aldırmaları da mümkün olmadı.

Depremzede vatandaşların birçoğu, oy kullanmak için deprem bölgelerine dönmek istediğini bildirdi. Bu çağrıya kulak veren AFAD tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre depremzede vatandaşların oy kullanabilmesi için gerekli destek sağlanacak.

BAŞVURULAR VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLARA YAPILACAK

Depremzede vatandaşlar bulundukları şehirlerde valiliklere ve kaymakamlıklara başvuru yapabilecek. Başvuru yapan depremzedeler için yol masraf belgesi düzenlenecek. Bu sayede kara, hava ve demir yolu kullanarak memleketlerine ulaşmaları mümkün olacak.

Depremzede vatandaşların pek çoğu oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmek istiyor. Yapılacak yardım sayesinde pek çok vatandaşın oy vereceği tahmin ediliyor. Oy kullanma işlemlerinin deprem bölgesinde sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gerekli çalışmalar devam ediyor. Bu sayede oy verme işleminin sorunsuz şekilde tamamlanması bekleniyor.

Oy kullanmak amacıyla memleketine gideceklere müjdeli haber geldi: Ulaşım masraflarını devlet karşılayacak… ile ilgili etiketler deprem AFAD
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.