Otizme mavi ışık yak ne demek? Otizm farkındalık günü neden mavi?

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde kamuoyunun dikkatlini çekmek adına sende Otizme mavi ışık yak. Sosyal medyada pek çok kişi tarafından dile getirilen Otizme mavi ışık yak projesi her yıl büyük bir ilgi görmekte.

Dünyanın dört bir tarafından otizme farkındalık yaratmak adına kamuoyu ile paylaşılan Otizme mavi ışık yak sloganı bir daha gündeme geldi. 2008 senesinde Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilen bu günde otizm hastalığı konusunda bilgilendirme konuları ele alınır ve çeşitli etkinlikler düzenlenir. Peki, otizm farkındalık günü neden mavi?

OTİZME MAVİ IŞIK YAK NE DEMEK?

Otizme mavi ışık yak sloganı 2 Nisan’da kutlanan otizm farkındalık günü için başlatılan bir kampanya olarak dikkat çekmektedir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde bir çok bina mavi ışıklarla aydınlatılırken ABD’de de Autism Speaks tarafından başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören otizme mavi ışık yak kampanyasının (Light It Up Blue) Türkiye elçisi Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile Türkiye’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, İzmir Saat Kulesi, Eskişehir Masal Şatosu, Kadıköy Boğa Heykeli, Şanlıurfa Balıklıgöl, Konya Kelebekler Vadisi ve Amasya Kalesi başta olmak üzere pek çok bina mavi ışıkla aydınlatılır.

Sosyal medya üzerinde de #otizmemaviışıkyak hashtagi ile yürütülmesi beklenen kampanya doğrultusunda pek çok kişi ve kurum Otizme Mavi Işık Yak T-Shirt’leri, sosyal medya paylaşımları ile otizm farkındalık mesajları vereceklerdir.

Otizme mavi ışık yak ne demek? Otizm farkındalık günü neden mavi? ile ilgili etiketler otizm mavi ışık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.