Osmangazi Üniversitesi'ne kim saldırdı?

Osmangazi Üniversitesi'ne kim saldırdı? Neden saldırdı? FETÖ'cü mü? Merak edilen soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Doğukan Bayer, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı. Peki, Osmangazi Üniversitesi'ne kim saldırdı? Saldırgan FETÖ'cü mü? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Osmangazi Üniversitesi'ne saldıran FETÖ'cü mü? Vatandaşlarımızın merak ettiği soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz... Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı. Peki, Osmangazi Üniversitesi'ne kim saldırdı? Saldırgan FETÖ'cü mü? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Osmangazi_Universitesine_kim_saldrd_Neden_saldrd_FETOcu_mus

OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ'NE KİM SALDIRDI?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Doğukan Bayer, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

Kampüse çak çayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

4 akademisyeni katleden saldırganın FETÖ'den ihraç edilen bir araştırma görevlisi olduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Doğukan B, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

Ancak A Haber'e saldırı ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Doğukan Bayar'ın FETÖ'den ihraç edildiği bilgisini doğrulamadı. Bayar'ın bazı akademisyenleri FETÖ'cü olmakla suçladığını belirten Gönen, bundan dolayı hakkında soruşturma yürütüldüğünü ifade etti.

Rektör Gönen, saldırganın ilk olarak Fakülte Dekanı'nı hedef aldığını ancak odasında bulamadığını belirtti. Gönen, 4 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi de yaralayan Doğukan Bayar'ın son olarak silahını bir akademisyene daha doğrulttuğu ancak silahın tutukluk yaptığını ifade etti.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin kuruluşu, Eskişehir'de üniversite yaşamını başlatan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakültelerinin kuruluş tarihi olan 1970 yılına dayanır.

18 Ağustos 1993'te çıkan 496 sayılı KHK ile Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi adı ile yeni bir üniversite kurulmuş ve Anadolu Üniversitesine bağlı olan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakülteleri, Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları, Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bu Üniversiteye bağlanmıştır. 1994'te Sivrihisar Meslek Yüksekokulu, 1995'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1996'da Eskişehir Sağlık Yüksekokulu (2015'te Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür) 1998'de Eğitim Fakültesi kurularak Üniversite bünyesine katılmıştır.

2005 yılında adı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) olarak değiştirilen üniversitenin bünyesinde, 2007'de Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu (2013'te Turizm Fakültesine dönüştürülmüştür), Mahmudiye Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı 2008'de Diş Hekimliği Fakültesi, 2009'da Sanat ve Tasarım Fakültesi, 2010'da Eskişehir Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurulmuştur.

2015-2016 Öğretim Yılı itibarıyla, 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Meslek Yüksekokulu, 5 Enstitü'de, 1264'ü Doktora, 3813'ü Yüksek lisans, 22857'si Lisans olmak üzere Toplam 29822 öğrenci öğrenim görmektedir.

UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (HASTANE)
Ağız, Diş ve Çene Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Tıbbi ve Cerrahi Deneysel Araştırma Merkezi (TICAM)
Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM)
Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi
Genetik Hastalıklar Doğum Öncesi Tanı ve Biyolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (GENTAM)
Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM)
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAM)
Bor Uygulama ve Araştırma Merkezi (BORAM)
Teknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TEKAM)
Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (FBAM)
Ortadoğu Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESODAM)
Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ESOGÜDAM)
Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESOTRAM)
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESUZEM)
Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER)
Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZHUAM)
Yunusemre Araştırma Merkezi (YUMER)
Toprak ve Su Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Osmangazi Üniversitesi'ne kim saldırdı? ile ilgili etiketler FETÖ Osmangazi Üniversitesi kim saldırdı neden saldırdı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.