Ortalığı hiç bulandırıp mayalandırmayın! Sadece 4 malzemeyle enfes puf böreği tarifi!

Çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan yeri geldiğinde atıştırmalık yeri geldiğinde de misafirler için özel olarak hazırlanabilen Puf Böreği tarifini sizleri için hazırladık. İşte, nefis puf böreği tarifi ve gereken malzemeler…

İsterseniz kahvaltıda, dilerseniz 5 çayında ya da ağır misafirlerinize eşsiz lezzet sunmak adına kolayca hazırlayabileceğiniz Puf Böreği ile herkesin aklını başından alabileceksiniz. Puf gibi yumuşacık nefis iç harcı ile doyumsuz bir lezzete kapı aralayın.

Puf Böreği Tarifi

• 1 adet yumurta
• 1 su bardağ ıılık su
• 2 yemek kaşığı sirke
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 2,5 su bardağı un

Kızartmak için:

• 1 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

• 300 gram beyaz peynir

Ortalığı hiç bulandırıp mayalandırmayın! Sadece 4 malzemeyle enfes puf böreği tarifi!

Puf Böreği Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabı içerisine yumurta, sirke, tuz, kabartma tozu ve suyu alarak üzerine yavaş yavaşta un ekleyerek güzelce yoğurun. Hamurun kapağını kapatarak dinlenmeye bırakın. Bu arada peynirli iç harcını da hazırlamaya başlayın.

Peynirin içine isteğe göre maydanoz ilave ederek hamuru unlanmış tezgaha koyarak 4’e bölün ve beze kıvamına getirin. İlk bezeyi alarak kalın olmayacak şekilde açın. Yuvarlak bir kap alarak ya da ulet yardımıyla daire şeklinde kesin.

Bir kenarına peynir koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarına bir çatal ile bastırarak şekil verin ve bunları 4 bezeye de uygulayarak devam edin. Şekli verilen börekleri kurumaması için bir bez arasında bekletin.

Tavada sıvı yağı kızdırıp börekleri arkalı önlü kızartmaya başlayın. Daha sonrasında ise bu börekleri servis edin.

Afiyet olsun.

Ortalığı hiç bulandırıp mayalandırmayın! Sadece 4 malzemeyle enfes puf böreği tarifi! ile ilgili etiketler puf böreği puf böreği tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.