Ortak sınav sonuçları açıklandı mı? 6. ve 9. sınıf ortak sınav ne zaman açıklanacak? 1. dönem ortak sınav açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 6. ve 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen ortak sınav, Aralık ayında gerçekleştirilmişti. Şimdi, sınava giren öğrenciler ve veliler, ortak sınav sonuçlarının açıklanma tarihini merak ediyor. Bu çerçevede '2023-2024 ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Ortak sınav sonuçları açıklandı mı? 6. ve 9. sınıf ortak sınav ne zaman açıklanacak? 1. dönem ortak sınav açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 6. ve 9. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen ortak sınav, Aralık ayında yapılmıştı. Şu anda, sınava katılan öğrenciler ve aileleri, merakla bekledikleri ortak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyorlar. Bu konuda, '2023-2024 ortak sınav sonuçları ne zaman duyurulacak?' gibi sorular, internet arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırılıyor. Ortak sınav sonuçları şu ana kadar açıklandı mı? 6. ve 9. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 1. dönem ortak sınav sonuçlarına dair herhangi bir duyuru yapıldı mı? İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar...

Ortak sınav sonuçları açıklandı mı? 6. ve 9. sınıf ortak sınav ne zaman açıklanacak? 1. dönem ortak sınav açıklandı mı?

ORTAK SINAV AÇIKLANDI MI?

Ortak sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren belirlenen süre içinde açıklanacak. Öğrenciler, sonuçları öğrenmek için MEB'in resmi internet sitesinde yer alan "Ortak Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı"nı kullanabilecekler.

ORTAK SINAVIN MAZERETİ OLACAK MI?

Mazeret sınavlarına katılmayan öğrencilere yönelik olarak ise ayrıca bir mazeret sınavı yapılmayacak, bu öğrenciler sınava katılmamış olarak değerlendirilecek.

Öğrenci velileri, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne sınav sorularına yönelik itiraz için dilekçeyle başvurabilecekler. İtiraz süreci içinde, velilerin dilekçeyle başvurusu 3 iş günü içinde sonuçlandırılacak.

ORTAK SINAV NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak yazılı sınav soru itirazları, ülke ve il genelinde yapılan sınavlarda ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından, ilçe genelinde yapılan sınavlarda ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, okul genelinde yapılan sınavlarda ise okul müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.

Ülke, il ve ilçe genelinde yapılan ortak yazılı sınavların cevap kağıtları, okullarda muhafaza altına alınacak ve öğrencilere gerektiğinde ulaşılabilir olacak.

Ortak sınav sonuçları açıklandı mı? 6. ve 9. sınıf ortak sınav ne zaman açıklanacak? 1. dönem ortak sınav açıklandı mı? ile ilgili etiketler Sınav MEB
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.