ORC Araştırma neden FETÖ tezlerine sarıldı?

Muhalif medyada birkaç gündür ORC Araştırma'nın yaptığı son anket ve şirketin başkanı Mehmet Pösteki'nin açıklamaları manşette... Peki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceğine dair "sonuçlara ulaşan" ORC'nin bu söyleminin arkasında neler gizli... Satır araları okunduğunda ve konuya geniş bir perspektiften bakıldığında kapılar bir kez daha FETÖ'ye çıkıyor!

ORC Araştırma'nın son kamuoyu yoklaması muhalefet cephesinde büyük ses getirdi.

Bugün seçim olması halinde AK Parti'nin oylarının yüzde 31,9 seviyesinde olduğunun "tespit edilmesi" muhalefette büyük heyecan yarattı.

Şirketin "AK Parti'ye yakın olduğu" varsayımı ile servis edilen haber ve yorumlar muhalif blokta coşkuyu daha da artırdı.

Sonrasında, Nevşin Mengü'nün de aralarında bulunduğu muhalif gazeteciler ORC Araştırma'nın başkanı Mehmet Pösteki'den demeç alma yarışına girdi.

Peki bu coşku ve motivasyon sağlam temellere dayanıyor mu? Şimdi konunun aslını bir de SuperHaber'den okuyun...

ORC ARAŞTIRMA AK PARTİ'YE YAKIN MI?

Öncelikle ODA TV gibi CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın internet sitelerinde yer alan "AKP’nin de anketlerini yapan araştırma şirketi" ve "AKP'ye yakın araştırma şirketi" gibi tanımlamaların gerçeği yansıtmadığı ile konuya başlayalım...

ORC Araştırma'nın AK Parti ile herhangi bir bağı yok. AK Parti, kamuoyu yoklamaları konusunda ORC Araştırma ile çalışmıyor.

ORC ARAŞTIRMA KİMİN TEZLERİNİ SAVUNUYOR?

Diğer yandan, şirketin yöneticisi Mehmet Pösteki'nin, gazeteci Nevşin Mengü'ye yaptığı açıklamalar ise konuya farklı bir boyut kazandırıyor. 

Pösteki, bu röportajda, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmaması durumunda AK Parti'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın isminin geçtiğini öne sürdü.

Nevşin Mengü ise bu iddia üzerine ise şu yorumu yaptı;

“Pösteki, Suriye, Libya, Azerbaycan operasyonlarından sonra Akar’ın adının öne çıktığını, tabanda güven ve takdir kazandığını söylüyor. Herhalde Akar, Erdoğan’ın aday olmak istememesi ya da olamaması durumunda, partiyi değil de devleti temsil edecek, parlamenter sisteme olası bir dönüş durumunda siyaset üstü olabilecek bir figür gibi görülüyor. Askeri vesayeti bitirme sözüyle iktidara gelen AKP’nin Erdoğan olmayacaksa Akar olsun noktasına gelmesi de (eğer gerçekten öyleyse) hayli düşündürücü, ya da hatta eğitici diyelim.”

AKAR'IN İSMİNİ KİM, NEDEN ÖN PLANA ÇIKARMAK İSTİYOR?

Bu noktada kritik bir hatırlatma yapmakta fayda var... "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine Hulusi Akar'ın kulislerde konuşulduğu" iddiasını ortaya ilk atan FETÖ'cü gazeteci ve yorumculardı.

FETÖ'ye yakın isimler, uzun bir süredir, 15 Temmuz darbe girişiminde hedeflerine ulaşmalarını engelleyen isimlerin başında gelen Hulusi Akar'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşı karşıya getirmek için çaba gösteriyor.

Kendisini AK Parti’ye yakın olarak göstermeye çalışan ORC Araştırma, FETÖ’nün servise koyduğu sahte ve manipülatif tezlerle, iş alamadığı AK Parti’ye karşı kirli bir tezgahın öncülüğünü yapıyor.

Ama başta AK Parti yöneticileri olmak üzere herkes biliyor ki bu şirketin bütün araştırmaları parasal çıkar amaçlı.

Onlar farkında olmasa da muhalefet cephesini fikren dolandırıyor.

ORC Araştırma neden FETÖ tezlerine sarıldı? ile ilgili etiketler Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı Nevşin Mengü AK Parti ORC Araştırma cumhurbaşkanı adayı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.