Operasyon sinyali sonrası destek mesajı: Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın tepelerine ineriz" sözleriyle sinyalini verdiği Suriye'nin kuzeyine düzenlenmesi beklenen 5. operasyona bölgedeki muhalif gruplardan destek mesajları geldi. Suriye Milli Ordusu, "Hazır olmamız bir ya da iki gün sürer. Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yeni bir askeri operasyon başlatma sinyali vermesinin ardından bölgedeki muhalif gruplardan Türkiye'ye destek mesajları geldi.

"TÜRK ORDUSUNUN YANINA KATILACAK BİNLERCE SAVAŞÇIMIZ VAR"

Erdoğan'ın harekât açıklamaları sonrasında Suriye'deki muhalif gruplar, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu. Muhalif grupların temsilcileri Türkiye'nin askeri operasyonuna katılmaya hazır olduklarını dile getirdi. Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) Yüzbaşı Abdülselam Abdülrezak, bölgedeki birliklere talimat verildiğini açıkladı. Yüzbaşı Abdülrezak "Hazır olmamız bir ya da iki gün sürer. Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var" dedi.

 

HEDEF: TEL RIFAT VE AYN EL-ARAB

Suriye Milli Ordusu'ndan yetkililer bu operasyonun iki bölgeye odaklanacağını da öne sürdü. Reuters, yetkililerin açıklamalarını paylaşarak, "Türkiye'nin iki hedefi var, Tel Rıfat ve Ayn el-Arab. Bu bölgelerin alınması Cerablus ve Tel Abyad'a bağlantı sağlar" yorumunu yaptı.

 

"OPERASYON ERTELENEBİLİR"

Suriyeli muhaliflerden üst düzey bir isim ise, Ankara'nın gerçekleştireceği askeri operasyonun ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığını fakat Türk yetkililerle temas içerisinde olduklarını söyleyerek, "İkinci bir emre kadar operasyon ertelenebilir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Türkiye'nin güney sınırı boyunca 30 km derinliğinde bu bölgelerde "terörist tehditler" olarak nitelendirdiği gruplarla savaşmak için güvenli bölgeler oluşturmak üzere yeni askeri harekât düzenleyeceğini söylemişti.

Türkiye 2016'dan bu yana Suriye'nin kuzey ve kuzeybatısına yönelik 4 sınır ötesi harekât gerçekleştirdi. 900 kilometrelik sınırın yarısında kontrolü sağladı.

Kaynak: Sabah

Operasyon sinyali sonrası destek mesajı: Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var! ile ilgili etiketler Suriye Operasyon Erdoğan Cumhurbaşkanı Suriye Milli Ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.