Omicron'a çare köpek balıkları mı olacak?

Bilim insanları, Covid-19'un orijinalinden 70 kat daha bulaşıcı olan ve aşıların etkinliğini düşürdüğü ifade edilen Omicron varyantına karşı harekete geçmişti. ABD'de yapılan önemli bir çalışmada köpek balıklarının bağışıklık sistemlerinde yer alan proteinlerin koronavirüs ve varyantlara karşı koruma sağlayabileceğini açıkladı.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre köpek balıklarının bağışıklık sisteminde bulunan antikor benzeri proteinler yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı koruyucu olabiliyor. Sonuçların Omicron gibi varyantlar için de geçerli olduğu düşünülüyor.

İNSAN ANTİKORLARINDAN ON KAT KÜÇÜK

Wisconsin-Madison Üniversitesinden bilim insanları köpek balıklarında bulunan ve VNAR'lar olarak adlandırılan proteinlerin insan antikorlarının onda biri büyüklüğünde olduğunu bildirdi. Bu sayede onları 'insan antikorlarının erişemeyeceği kuytulara girebilecek kadar küçük' hale getiriyor.

3 ADAY BELİRLENDİ

Araştırma grubundan Aaron LeBeau, koronavirüsün insan hücrelerine bulaşmasını etkili bir şekilde durduran milyarlarca kişilik bir havuzu inceleyerek üç aday VNAR belirlediklerini açıkladı.

Ancak araştırmacılar yeni VNAR'ların mevcut koronavirüs pandemisi sırasında önleyici olarak kullanılamayacağını da ifade etti. Ancak bilim insanları gelecekteki salgınlarla mücadele etmek için köpek balığı proteinlerini hazırladıklarını da bildirdi.

Omicron'a çare köpek balıkları mı olacak? ile ilgili etiketler Omicron koronavirüs salgını köpek balığı proteini covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.