Omicron varyantı İngiltere'de büyük artışa geçti: "Ülkeden ayrılın" tavsiyesi geldi

Omicron varyantının dünyada en fazla görüldüğü ülke İngiltere oldu. Vakaların yüzde 90'ının Omicron kaynaklı olduğu ve vaka sayısının üst üste rekorlar kırdığı ülkeden yaşayan Kuveyt vatandaşları için "Ülkeden ayrılın" tavsiyesi geldi.

Omicron varyantıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dünyada en fazla Omicron varyantının görüldüğü İngiltere'de varyanta bağlı vaka artışı nedeniyle Kuveyt, vatandaşlarına ülkeden ayrılması yönünde çağrıda bulundu.

Kuveyt'in Londra Büyükelçiliği, İngiltere'de Omicron vakalarındaki "ciddi ve benzeri görülmemiş" artış nedeniyle Kuveyt vatandaşlarına ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) "Endişe Verici Varyantlar" arasında sınıflandırdığı Omicron varyantından sadece İsrail, ABD ve İngiltere'de ölenler oldu.

OMICRON VAKALARININ EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKE İNGİLTERE OLDU

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), 29 Aralık'ta yaptığı açıklamada, ülkede vakaların yüzde 90'ından fazlasının Omicron varyantı kaynaklı olduğunu bildirmişti.

UKHSA, Omicron'un halihazırda açık ara baskın varyant olması sebebiyle 31 Aralık'tan itibaren bu varyanta özel günlük güncellemelerin yapılmayacağını belirtmişti.

Ülkede 30 Aralık'ta 19 bin 544 yeni Omicron vakası tespit edilmiş, bu tarih itibarıyla toplam Omicron varyantlı vaka sayısı 229 bin 666'ya ulaşmıştı.

İngiltere'de 31 Aralık'ta ise 189 bin 846 Kovid-19 vakası tespit edilmiş, bu rakam "salgının başlangıcından bu yana en yüksek vaka sayısı" olarak kayda geçmişti.

Omicron varyantı İngiltere'de büyük artışa geçti: "Ülkeden ayrılın" tavsiyesi geldi ile ilgili etiketler salgın İngiltere omicron varyantı kuveyt vaka
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.