Ölümcül virüse yerli panzehir

Osmaniye'de seyyar satıcılık yapan bir esnaf, Çin’de ortaya çıkan ve şu ana kadar 15 ülkeye korona virüsünün ilacının şalgam olduğunu iddia etti. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada ise nar kabuğu, zerdeçal ve zencefil tavsiyesinde bulundu.

Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde paniğe neden olan korona virüsü yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar 15 ülkede görülen virüs için bir çok ülke ve bilim insanları virüse karşı çare üretmeye çalışırken ilginç bir çıkışta Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde seyyar tezgahta şalgam suyu satan Cumali Özalan adlı esnaftan geldi.

Şalgamcı Cumali, Çinli bilim insanlarının korona virüsü için, 2003 yılında görülen SARS virisüne yüzde 85 oranında benzerlik gösterdiğini açıkladığını belirterek, 2003 yılında SARS virüsünü Adana’dan Çin’e gönderilen onlarca ton şalgam suyunu Çinlilerin tüketerek SARS virüsünü yendiğini, korona virüsünün de SARS virüsüne benzerlik gösterdiği için Şalgam suyunun korona virüsünü de yeneceğini iddia etti..

Ölümcül virüse yerli panzehir

Şalgamcı Cumali Özalan, “2003 yılında ortaya çıkan SARS virüsü için bu şalgamı çok ürettiler buradan da Çin’e götürdüler. Şalgam bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Çinliler beğenerek içtiler. Şimdi ise şalgam suyunun korona virüsüne de iyi geleceğini söylüyorlar. Şalgam suyunun içinde havuç, maya, bulgur var. Bunlar bakteri oluşturuyor. Özellikle gribe karşı çok büyük etkisi var. Nezlenin gribin ilacı bu” şeklinde konuştu.

Cumali Özalan’ın bu iddiasına vatandaşlar da destek verdi. Nurettin Şabap isimli vatandaş şalgam suyunun şeker hastalığının gribin nezlenin ilacı olduğunu belirterek, “Ben devamlı içerim, bağırsakları çalıştırır, şeker hastalığının ilacı. Korona virüsüne iyi gelir. Tavsiye ederim” dedi.

Ölümcül virüse yerli panzehir - Resim : 2

PROFESÖR YEŞİADA'DAN NAR KABUĞU, ZERDEÇAL VE ZENCEFİL TAVSİYESİ

 Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada ise “Virüs Çin'de yayıldı, yapılan açıklamalara göre Türkiye'de henüz bir vakaya rastlanmadı. Türkiye’deki şüpheli virüslerin H1N1 gibi eski virüs enfeksiyonu olduğu bildirildi. İster coronavirüs, ister H1N1 olsun bu virüsler zarfli tipte virüsler. Tedavisi için aynı protokoller uygulanıyor. Asıl amaç bu virüslerin çoğalmasını, hücrelere enfekte etmesini, bulaşmasını önlememiz gerekiyor. Koruyucu önlemlerin alınması gerekiyor. Çünkü enfeksiyon vücuda girdikten sonra alınacak önlemler sınırlı. Bu virüsün özelliği alt solunum yoluna geçmesi. Alt solunum yolu da akciğerler. Virüs akciğere gidince, orada enfekte olunca hastalık zatürreye dönüşüyor ve o nedenle ölümcül etki yaratıyor. Bizim boğazımız bu noktada çok önemli. Boğazımızı virüsten korumamız lazım” diye konuştu.

Ölümcül virüse yerli panzehir - Resim : 3

Özellikle kalabalık yerlerde mutlaka yanınızda koruyucu şekersiz pastil bulundurun önerisinde bulunan Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Bu pastillerden bir tanesini ağzınıza atacaksınız. O pastilin bulunduğu sürece en az bir saat boyunca bir şey yiyip içmeyeceksiniz. Çünkü bunlar mideye gittiğinde etkisini kaybediyor. Nar meyve kabuğu bu virüse karşı son derece önemli. Bunun yanı sıra içeriğinde zencefil ve zerdeçal bulunan şekersiz pastiller tedavide önemli bir yere sahip. Virüslerden korunma ağızda başlıyor. Nar meyve kabuğunu kaynatarak tükettiğinizde bu mideye gidiyor ve etkisi ortadan kalkıyor. Mideden kana karışması gerçekleştiğinde vücutta herhangi bir antiviral etki yani enfeksiyona karşı etki göstermesi beklenemez. Halkımız kolayını düşünerek bunları ham halleriyle tüketmeyi düşünüyor. Ancak bu virüsle savaş boğazımızda gerçekleşiyor. Siz onun çayını içerseniz madde direkt midenize gidecek. Midenize gittiğinde mide ve bağırsaktaki enzimlerle birlikte antiviral etkisini kaybedecek. Şekersiz pastilde bu madde ağzınıza yapışıyor. Bu madde sayesinde virüsler ağzınıza yapışmıyor” ifadelerini kullandı.  

 

 

Ölümcül virüse yerli panzehir ile ilgili etiketler Osmaniye Çin Korona şalgam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.