Ölüm ve yaşam arasında incecik metal bir bariyer: ABD uçağının içi!

Kabil Havalimanında insanların uçaklardan adeta yağmur gibi evlerin çatısına yağdığı travmatik görüntülerin ardından, bu kez de kalkan o uçakların içinde neler olduğu ortaya çıktı. Uçakların dışında umutsuzluk hakimken, uçağın içinde umudun yeşerdiği anlar da yaşandı. Dışarıda kalanlar için ise 30 cm'lik bir metal parçası olan uçağın gövdesi, ölüm ve yaşam arasındaki tek bariyerdi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine ve Defense One'ın ulaştığı fotoğrafa göre; pazar günü Kabil Havalimanı'nda yaşanan dramatik 'çekilme' anlarında, ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir C-17 Globeaster III cinsi askeri kargo uçağı, 640 Afgan vatandaşını güven içinde Kabil'den tahliye etti.

HAVACILIK REKORU KIRILDI

Yaşanan olay, bir havacılık rekoru. Bu sayı, bir C-17 ile yolculuk etmiş en büyük insan kitlesini tanımlıyor. Uçağın, Dover Hava Üssünde bulunun 436. filoya bağlı olduğu öğrenildi.

İNSANLAR KENDİLERİNİ UÇAĞIN RAMPASINDAN İÇERİ ATTI

Bu kadar yolcu alması planlanmayan uçağın arka rampasındaki açıklıktan panik halinde kendilerini içeri sokuveren Afganları gördüklerinde Amerikalı mürettebat ne yapacağını şaşırdı. Kendi güvenliklerini de tehlikeye sokabilecek bir duruma girmemek için, uçağa binenlerle gitmeye karar verdiler.  

MÜRETTEBAT ONLARI İTMEDEN KALKIŞ YAPMAYA KARAR VERDİ

Bir savunma bakanlığı yetkilisinin Defense One'a yaptığı açıklamada, uçaktaki mürettebatın, uçağın kanatlarına ve iniş takımına tutunan insanları geri itmek yerine, 'sadece gitmeye' karar verdikleri bilgisi aktarıldı.

640 AFGAN, TALİBAN'DAN KURTULMUŞ OLDU

Bu sayede 640 Afgan, uçağın varış noktasında sağ salim Afganistan'dan çıkmış oldular. 

Yetkililerin söylediklerine göre, bu uçuş gibi onlarca uçuş yapıldı ve bazı uçaklar bundan daha da kalabalıktı.

Ölüm ve yaşam arasında incecik metal bir bariyer: ABD uçağının içi!

 

 

Kaynak: Defense One

Ölüm ve yaşam arasında incecik metal bir bariyer: ABD uçağının içi! ile ilgili etiketler Afganistan ABD Kabil uçak kargo göçmen Mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.