Okullar haftada kaç gün olacak? Derslerde yoklama alınacak mı?

Ve okullar yeniden açılıyor. Koronavirüs salgını sonrasında öğrenciler yeniden sınıflarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada okulların açılış tarihi öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki, okullar haftada kaç gün olacak? Derslerde yoklama alınacak mı? Detaylar burada…

Okullar haftada kaç gün olacak? Derslerde yoklama alınacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamada, yüz yüze eğitimde aşamalı geçişlerle ilgili olarak öğrenci ve velilere bazı bilgiler aktarıldı. Dün Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada tüm ilkokulların 12 Ekim’de açılacağı resmen duyurulmuş oldu.

Ziya Selçuk açıklamasında, “Okullarımızda daha çok öğrencimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 12 Ekim Pazartesi günü tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12 sınıflar ile özel gereksinimli okullarını açıyoruz. Tüm öğrencilerimizle sağlıkla, güvenle bulaşma tek dileğimiz” ifadelerine yer verdi.

OKULLAR HAFTADA KAÇ GÜN OLACAK?

Bakanlık kaynaklarından alınan son bilgilere göre ise 2020-2021 eğitim öğretim yılı bitmeden önce hatta en geç birinci dönem birinci ara tatilinden bile önce ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim de tüm sınıflar kademeli olarak kısmen yüz yüze ve kısmen uzaktan olmak üzere eğitime açılmış olacak.

Onlarda da yine veli onayı alınacak ve dersleri yüz yüze almak istemeyenler, okula gitmese de devamsız sayılmayacak ve derslerde yoklama alınmayacak.

- Okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıflarda 21 Eylül'de haftada 1 gün uyum eğitimi ile başlayan ve sonraki hafta 2 güne çıkarılan eğitime şimdi dahil olan ilkokul 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencileri de haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak.

- İlkokullarda okul öncesi ve birinci sınıflarda olduğu gibi Covid-19 salgını nedeniyle 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri için de velilerinin sorumluluğu aldığını gösterir bir taahhütname imzalaması istenecek.

DERSLERDE YOKLAMA ALINACAK MI?

- Okul Öncesi ve 1'inci sınıflarda velilerin yüzde 70'i bunu kabul ederken, risk nedeniyle yüzde 30'u yani yaklaşık 400 bini okula göndermemeyi seçmişti. Okula geden ya da gitmeyen hiçbir çocuğun eğitimden geri kalmaması için gidemeyenler için de uzaktan eğitime takibi sağlanacak. Okula gitsin veya gitmesin tüm kademeler de öğrenciler, okula gitmemiş sayılıp, sınıf tekrarı gibi bir duruma düşürülmeyecek. Ancak uzaktan eğitimde yine öğrencilerin derslere katılımıyla ilgili takip yapılacak.

- Veliler çocuklarını okula göndermek istemezler ise öğrenci tüm derslerini uzaktan eğitimle alacak ve okula devamsız öğrenci sayılmayacak. Velisi kabul eden öğrenciler ise haftada 2 gün okula gelecek.

- Sınıf mevcutları yüz yüze eğitim için bölünerek, azaltılacak. Farklı gün ve saatlerde yüz yüze eğitim almaları üzerinde durduğu öğrenildi. Derslerin, okulların velilerden alacağı, çocuğunun okula gitmesini kabul ettiğini gösterir, taahhütname yani onay evraklarının okullarca en geç 9 Ekim Cuma gününe kadar toplanılması ve derslerin de en geç 12 Ekim'de başlatılacağı yönünde çalışma yapıldığı öğrenildi. Veli onayları toplandıktan ve yeni sisteme göre kısmi yüz yüze ve kısmi online yapılacak ders programından sonra okullarda eğitim başlayacak.

- Okulların tamamında Çarşamba günü yine temizlik tatili yapılacak. Tüm ders ve teneffüslerde de ve tüm kademelerde sınıflar yeniden steril hale getirilecek. Tüm öğrenciler için maske takmak ders ve teneffüste zorunlu olacak. Veliler de yine randevu almadan okullara gelemeyeceği gibi bahçe dahil eğitim kurumları içine virüs riski nedeniyle alınmayacaklar. Öğrencilerinin durumu hakkında ancak randevuyla okulda görüşme yapabilecekler.

 

Okullar haftada kaç gün olacak? Derslerde yoklama alınacak mı? ile ilgili etiketler okullar ders yoklama devamsızlık Okullar açılıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.