Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı

Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitimin 1,5 yıldır yapılamadığı okullar yeniden açıldı. Okullarda salgın tedbirleri üst düzeyde alınırken öğrencilerin ve velilerin heyecanlı olduğu görüldü. Okulların açılmasının ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Milli Eğitim Bakanlı tarafından açıklanan takvimle birlikte yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından haftada 5 gün yüz yüze eğitim bugün başladı. Öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. Öğrenci ve veliler için böyle bir kural bulunmuyor.

Okullarda koronavirüs önlemleri üst düzeyde alınırken, öğrenciler ve veliler maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül'de okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katıldı. Bu çerçevede, 165 bin 450 öğretmen tarafından toplam 2 milyon 359 bin 422 öğrenciye uyum eğitimleri verildi.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 2

Ülke genelinde tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla Türkiye genelindeki okul ve kurumlarda koronavirüs tedbirleri alınarak kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılıyor.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 3

VELİLER YOĞUNLUK OLUŞTURDU

Beylikdüzü'nde çocuklarını okula getiren veliler, okul önlerinde yoğunluk oluşturdu. Çocuklarını okula bıraktıktan sonra velilerin bir kısmı tüm uyarılara rağmen ayrılmadı. İlk defa okul heyecanı yaşayan bazı çocuklar ise gözyaşı döktü.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 4

"HEYECANLIYIZ SADECE"

Çocuğu ağlayan Soner Demirbey, "Çok heyecanlıyız. Aslında geçen hafta başladık ama herhalde kalabalığı görünce bugün biraz hüzünlendik. Allah'a şükürler olsun iyiyiz. Bir sıkıntımız yok. Heyecanlıyız sadece" dedi.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 5

OKUL SERVİSLERİ DENETLENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin okulların başlamasıyla birlikte İstanbul'un birçok noktasında okul servislerinde denetimlerde bulundu. Fatih Lahor Kavşakta da polis ekipleri okul servislerini kurulan uygulama noktasına çekti. Durdurulan servislerde kontroller gerçekleştirildi. Kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı. Aracında ‘Dur’ levhası bulunmayan ve minibüs kullanma geçerlilik süresi dolan sürücü belgesiyle araç kullanan bir servis sürücüsüne para cezası kesildi. Minibüs, uygulama noktasına gelen başka bir şoför tarafından götürüldü.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 6

Ceza yiyen servis sürücüsü, “Kreş servisi çekiyorum. Arkadaşlar görevlerini yapıyorlar. ‘Dur levhası yok’ dedi. Şimdi başka bir şoför gelecek. Belgenin birkaç tane sınırı var. Bir tanesi dolmuş” dedi.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 7

ÖĞRENCİLER ALKIŞLARLA KARŞILANDI

İzmir'de, yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler, öğretmenleri tarafından okulun girişine serilen halı ve alkışlarla karşılandı.

Yaklaşık 700 bin öğrencinin bulunduğu kentte Kovid-19 tedbirleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda, haftada 5 gün sürecek yüz yüze eğitime başlandı.

Uzun zaman sonra tam zamanlı olarak okullarına kavuşan öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 8

Yüz yüze eğitim öncesinde okullar dezenfekte edildi, sınıflarda düzenlemeler yapıldı.

Balonlarla donatılan Bornova ilçesindeki Hilal Necmiye Hüsnü Atabek Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler ise protokol halısı, konfeti ve öğretmenlerinin alkışlarıyla karşılandı.

Öğrencilerin maske takmaya özen gösterdiği görüldü. Ailelerin ise okul bahçesine girişine izin verilmedi.

Bahçede sıraya giren öğrencilere okul idarecileri tarafından salgın tedbirleri anlatıldı.

Saydı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler, sosyal mesafeye uygun olarak sınıflara alındı.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 9

OKULLARIN AÇIK KALMASINI İSTİYORLAR

Öğrencilerden Burcu Albayrak, AA muhabirine, uzun süre ayrı kaldıkları okula yeniden dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Heyecanlıyız, yaklaşık 2 yıl sonra okula geldik. Değişik bir duygu. Umarım bir daha okullar kapanmaz ve hep böyle devam eder. Arkadaşlarımı ve okulumu çok özlemiştim. Her anlamda sevinçliyim çünkü uzaktan eğitim çok verimli olmuyordu." dedi.

8. sınıf öğrencisi Elif Uslu da çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çok değişik bir duygu oldu bizim için de. 2 senedir çoğunlukla çevrim içi olarak derslerimizi alıyorduk. Ancak bu yıl LGS var ve o yüzden yüz yüze eğitim çok önemli. Bu nedenle okulların açık kalmasını çok istiyorum." diye konuştu.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı - Resim : 10

İkizlerini okula getiren velilerden Zehra Kayış ise "Çocuklarım 5. sınıfa başladı. Yeni eğitim ve öğretim sezonunun herkese hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır bu şekilde bir eğitim olmamıştı. O yüzden hem biz hem de çocuklar çok heyecanlı. Heyecan kadar tedirginlik de var, en önemlisi okulların bir daha kapanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Okullar 1,5 yıl sonra açıldı: Öğrenciler ve veliler heyecanlı ile ilgili etiketler Okul Öğrenci salgın yüz yüze eğitim ilk gün veli denetim tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.