Oğuz Kaan Salıcı kimdir? CHP yeni parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı kim oldu?

Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcı olmasıyla siyasetin gündemine oturdu. Oğuz Kaan Salıcı'nın kariyeri ve kaç yaşında olduğu gibi sorular büyük merak konusu. Peki, CHP'nin yeni parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belli oldu. Akif Hamzaçebi Genel Sekreterliğe devam ederken, Oğuz Kaan Salıcı ise parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Salıcı'nın parti örgütünden sorumlu genel başkan olmasıyla birlikte kariyerine dair araştırmalarda başladı. Peki, Oğuz Kaan Salıcı kimdir? Bütün detaylarıyla haberimizde...

Oğuz Kaan Salıcı kimdir?  CHP yeni parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı kim oldu?

İşte, Oğuz Kaan Salıcı'nın CHP parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasıyla hakkında merak edilen detaylar!

Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep'te 16 Ocak 1972'de doğdu.

Salıcı aslen Adıyaman Besnilidir. Babası devlet memuru, annesi ev hanımıdır. Hayatının büyük bir bölümünü Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunarak geçirdi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Eğitim hayatına ilk olarak 1978'de Adıyaman Cumhuriyet İlkokulunda başladı. Ortaokula 1983'te Elazığ Anadolu Lisesi'nde devam etti. Lise eğitimini babasının tayini nedeniyle Eskişehir Anadolu Lisesi'nde tamamladı.

Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi.

Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu'nun ve Demokrasi için Gençlik Platformu'nun kuruluşuna üniversite yıllarında öğrenciyken katıldı.

Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV) kurucusu ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı (TÜSES) üyesidir.

15 Eylül 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkanı olarak atandı.

Mayıs 2012'de İstanbul İl Kongresinde İl Başkanı seçildi. İl Başkanlığından Milletvekili adayı olmak için istifa etti.

İstanbul 1.Bölge'den önseçimle milletvekili adayı oldu.

07 Haziran ve 01 Kasım 2015 seçimlerinde 25. Ve 26. Dönem Milletvekili seçildi.

Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Türkiye-ABD ve KAMBOÇYA Parlamentolar arası dostluk grubu üyesidir.

CHP

CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.
1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir.
CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür.
1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle demokratik bir rejimde muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük etmiştir. Bu kapsamda parlamenter demokratik rejimin kurumsallaşmasına dönük değişimleri gerçekleştirme ve temel hak ve özgürlükleri geliştirme mücadelesi vermiştir. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları olarak ortaya çıkan göç, kentleşme, sanayileşme gibi dinamikler çerçevesinde toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte CHP sola açılarak kendisini siyaset yelpazesinde “ortanın solu”nda konumlandırmıştır. 1970’li yıllarda ideolojisini “demokratik sol” kavramıyla tanımlayan CHP, önerdiği sosyal reformlarla “düzen değişikliği”ni hedeflemiştir. Bu süreçte CHP, “devlet partisinden” “halkın partisine”, düzen partisinden” “değişimin partisine” dönüşmüştür.
Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden ilkelerin yanı sıra sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP bu çerçevede Uluslararası ölçekte faaliyetlerini sürdüren Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalistler Partisine de katılım sağlamıştır. Çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan “özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme” kavramları içinde bulunduğumuz dönemde CHP’nin Türkiye’de kurumsallaştırmaya çalıştığı ve Programlarında önemle vurguladığı başlıca ilkeler arasında yer almaktadır.

Oğuz Kaan Salıcı kimdir? CHP yeni parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı kim oldu? ile ilgili etiketler CHP Oğuz Kaan Salıcı kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.