Oğuz Güven kimdir?

Gazeteci Oğuz Güven hakkında açılan davada karar çıktı. Güven'e 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde yayınlan haber, sosyal medyadan “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti” diye paylaşılmıştı. Peki, Oğuz Güven kimdir? Neden tutuklandı mı? Detaylar haberimizde...

Cumhuriyet gazetesinin internet genel yayın yönetmeni Oğuz Güven 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında 3. kez hakim karşına çıktı.Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’e 'FETÖ propagandası' suçlamasıyla 1 yıl 10 ay 15 gün, 'terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak' suçundan da 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi. Peki, Oğuz Güven kimdir? Neden tutuklandı? Detaylar haberimizde...

oAuz_gAven_yazA

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın edindiği bilgilere göre; Güven'e 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Paylaşımla ilgili Oğuz Güven verdiği ifadesinde "O tweeti ben atmadım. Editörlerden birisi atmıştır. Ben internet sitesinin genel yayın yönetmeniyim. Ben zaten 55 saniye sonra müdahale ettim. Biz günde 200-300 tane tweet atıyoruz. Burada bir hata olmuş, 55 saniye sonra bunu düzelttik. Haberimizin içinde böyle bir başlık ve deyim yoktur. Burada suç olacak en ufak bir şey yoktur. Araç kelimesini unuttuğumuzdan dolayı böyle bir tweet yayınlanmış, 55 saniye sonra zaten yanlış anlaşıldığından dolayı bunu kaldırdık. Suç unsuru olacak en ufak bir şey yoktur. Haber hatasından dolayı böyle bir şey ortaya çıkmıştır. Suçlamayı kabul etmiyorum" demişti.

OĞUZ GÜVEN KİMDİR?

Cumhuriyet.com.tr’nin Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Oğuz Güven, Günaydın gazetesinde başladığı gazetecilik yaşamını daha sonra Kanal D İstihbarat şefliği, CNNTürk Manşet ve Ajans programları editörü, Kanal 6 ve Star Tv’de yayın koordinatörü görevlerinde bulunmuş, Radikal ve Yeni Yüzyıl gazetelerinin kuruluşundan itibaren yazıişleri kadrosunda yer almıştı.

32 GÜN TUTUKLU KALDI

Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde, "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" şeklinde atılan tweet nedeniyle tutuklanan Oğuz Güven hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca iddiname hazırlandı. Güven'in "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçlamasıyla 2,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi. Soruşturma devam ederken 32 gün tutuklu kaldı.

15 MAYIS'TA TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nun "Terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediğini iddia ettiği Oğuz Güven, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce 15 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Oğuz Güven kimdir? ile ilgili etiketler oğuz güven kimdir neden tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.