Öğretmen iller arası yer değiştirme başvurusu ne zaman? (2023)

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılında görev yapan öğretmenler için iller arası yer değiştirme başvurularının alınacağı tarihi açıkladı. Kadrolu öğretmenlerin merakla beklediği bu süreç öğretmenler tarafından merak ediliyor. Peki 2023 öğretmen iller arası yer değiştirme başvurusu ne zaman? Öğretmen il değiştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte 2023 yılında 'Öğretmen İl Değiştirme' hakkında merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler arasında iller arası yer değiştirme sürecini başlattı. İsteklilik ve zorunluluk nedenleriyle öğretmenler, görev aldıkları illeri değiştirme başvurusu yapabilecek. Peki, 2023 öğretmen iller arası yer değiştirme başvurusu ne zaman? Öğretmen il değiştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte 2023 yılında 'Öğretmen İl Değiştirme' hakkında merak edilenler...

Öğretmen iller arası yer değiştirme başvurusu ne zaman? (2023)

2023 ÖĞRETMEN İLLER ARASI YER  DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU

28 Temmuz ile 2 Ağustos 2023 tarihleri arasında yer değiştirme başvurularını yapabilecekler. Bu başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak gerçekleştirilecektir.

ÖĞRETMEN İL YER DEĞİŞİMİ TALEBİ HANGİ İLLERDE GEÇERLİ? 

Yer değiştirme için başvuruda bulunacak öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 22 il listesine göre başvuruda bulunabileceklerdir. Bu iller şunlardır:

İstanbul

Adıyaman

Ağrı

Ardahan

Batman

Bingöl

Bitlis

Diyarbakır

Erzincan

Erzurum

Gaziantep

Hakkari

Hatay

Iğdır

Kahramanmaraş

Kars

Mardin

Muş

Siirt

Şırnak

Şanlıurfa

Van

Bu illerde görev yapan ve 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlamamış olan öğretmenler, listedeki 22 ille sınırlı olmak kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler.

ÖĞRETMEN İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Yer değiştirme başvuruları, 28 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak olup atamalar 4 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecektir.

ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Öğretmenler, yer değiştirme başvurusu için "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinde bulunan Elektronik Başvuru Formu'nu dolduracaklardır.

Yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenler, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir. Ayrıca, 41. tercih olarak sadece bir il seçeneği işaretlenebilecektir. Ancak, 40 eğitim kurumu tercihleri tamamlanmadan 41. seçenek işaretlenemeyecektir. 41. seçeneği işaretleyen öğretmenler, tercih ettikleri ildeki boş kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurası ile atanacaktır.

Yer değiştirme başvuru sonuçları ve atama işlemleri, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecektir.

Bu uygulama, öğretmenler arasında adil ve eşitlikçi bir yer değiştirme sürecini desteklemek ve öğretmenlerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda görev yerlerinin düzenlenmesini sağlamak amacıyla başlatılmıştır.

Öğretmen iller arası yer değiştirme başvurusu ne zaman? (2023) ile ilgili etiketler Öğretmen başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.