Öğrencilere özel bilgisayar ve telefon ÖTV'si ne zaman kalkacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan, ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetinin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Bakan Bak, konuya ilişkin detaylı bilgilendirmenin yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını duyurdu. Peki, Öğrencilere özel olarak bilgisayar ve telefon ÖTV'si ne zaman kalkacak?

Seçimlerde AK Parti tarafından vaat edilen düzenleme ile gençler, bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında ÖTV muafiyetinden faydalanacaklardı. Ayrıca, bu düzenleme kapsamında gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet de sağlanacağı belirtilmişti. Peki, Öğrencilere özel bilgisayar ve telefon ÖTV'si ne zaman kalkacak? İşte ayrıntılar...

Öğrencilere özel bilgisayar ve telefon ÖTV'si ne zaman kalkacak?

TELEFON VE BİLGİSAYAR ÖTV'Sİ NE ZAMAN KALKACAK?

Bakan Bak, İstanbul'da düzenlenen 'Tercihim İstanbul, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü' etkinliğine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında öncelikli olarak yurt kapasitesini artırmak için yürütülen çalışmalara değinen Bakan Bak, "Hedefimiz, hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmamak. Şu an yurt kapasitesinde 900 binlerdeyiz. Hedefimiz 1 milyona ulaşmak" dedi.

Özellikle üniversite öğrencilerine yönelik seçim beyannamesinde yer alan bir vaat olan ÖTV muafiyeti konusuna da değinen Bakan Bak, ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda yakın zamanda detaylı bir bilgilendirme yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda yapacağı açıklama ile ilk defa bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV muafiyeti konusu netlik kazanacak ve gençlerin bu fırsattan nasıl yararlanacakları açıklanmış olacak.

Konuyla ilgili olarak resmi açıklamaların yapılmasının ardından gençlerin bu vergi muafiyetinden nasıl yararlanacakları ve detaylı başvuru süreçleri de kamuoyu ile paylaşılacak.

Öğrencilere özel bilgisayar ve telefon ÖTV'si ne zaman kalkacak? ile ilgili etiketler ÖTV bilgisayar telefon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.