Öğrenciler 2016 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı?

2016 KYK yurt başvurularının tamamlanmasının ardından öğrenciler şimdi sonuçları beklemeye başladı. Öğrenciler KYK yurt başvurularını e-devlet üzerinden tamamladı. KYK yurt başvuru sonuçlarının 3 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yurt, öğrenim kredisi, burs başvuruları ve tarihleriyle ilgili tüm son dakika gelişmeleri haberimizde olacak ...

Üniveriste öğrencilerinin merakla beklediği 2016 KYK yurt başvuruları 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda 3 hafta içerisinde açıklanan yurt başvuru sonuçlarının, bu yıl da olağanüstü bir durum olmaması durumunda aynı zaman aralığında açıklanması bekleniyor. KYK yurt sonuçlarıyla ilgili tüm son dakika gelişmeleri haberimizde olacak...

KYK yurtlarında kalma hakkı kazanan öğrecilere 2015 yılında 2,50 TL’si sabah kahvaltısı, 5,50 TL’si akşam yemeği olmak üzere toplam 8,00 TL olarak verilen Beslenme Yardımı, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren kahvaltı yardımı 3,00 TL, akşam yemeği ise 6,00 TL olmak üzere toplam 9,00 TL’ye yükseltildi.

KİMLERİN YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK?

- Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından "Süresiz çıkarma cezası" veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almış öğrenciler,
- Sabıka kaydı bulunan öğrenciler (Taksirli suçlar hariç),
- Örgün Eğitime kaydı olmayan öğrenciler,
- Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışan öğrenciler,
- Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler,
- Ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunan öğrenciler.

BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite öğrencilerinin yurt yerleştirmelerinin tamamlanmasının ardından bus ve kredi başvuruları başlayacak. Burs ve kredi başvurularının, bu yıl ekim ayı içerisinde alınması bekleniyor. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte, burs ya da kredi kazanan öğrenciler resmi sayfa üzerinde duyurulacak. Burs ve kredi ödemeleri Ocak ayı itibariyle öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

KYK YURT BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversitelerde e-kayıt dönemi başladı... Peki Üniversite e-kayıt nasıl yapılır?

140820161805558184940_3.jpg

KYK yurt kesin kayıtta istenilen belgeler

1- Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)

Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)

2- % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

3- 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

4-Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu

5- 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi

6- Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

7- Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR? ÖĞRENİM KREDİSİNDEN YARARLANMA KOŞULLAR

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

-Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),

-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

-Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,

öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

BURS NEDİR? BURS KİMLERE VERİLİR?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

- Lisans öğrencileri,

- Ön lisans öğrencileri,

- Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi, gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

KİMLER BURSTAN YARARLANAMAZ?

-Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
- Yabancı uyruklu öğrenciler,
- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
- Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
- Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
-Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

120820162224043353815_3.jpg

E-DEVLET'TEN DE KAYIT KAYIT İMKANI

Yurt başvurusu yapmak için bir başka yol ise E-Devlet sistemi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilecek.KYK Yurt başvurusunu E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK İLE İLGİLİ EN ÇOK SORULAN SORULAR

1. GERİ ÖDEMESİZ BAŞBAKANLIK BURSU İLE YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMUNUN VERDİĞİ BURS AYNI MIDIR?

5102 sayılı kanun ile 2004-2005 Öğretim yılından itibaren Başbakanlık bursu dahil bazı kamu kurumları tarafından verilecek burslar Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) tarafından ödenmektedir.

2. KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

KYK Burs ve Öğrenim,Katkı kredisi başvuruları elektronik ortamda aynı başvuru sayfası üzerinden yapılmaktadır.

3. KYK’NIN RESMİ WEB SAYFASINDAN BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPTIM. BUNDAN SONRA NE YAPMAM GEREKİYOR?

Belirlenen tarihlerde öğrencilerin burs veya krediye müracaat etmiş olmaları kendilerine mutlaka burs veya kredi tahsis edileceği anlamına gelmemektedir. Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler yapılacak iş ve işlemleri Kurumumu zwww.kyk.gsb.gov.tr sayfasından takip edebilirler.

4. KYK BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPTIM. BAŞVURUMU İPTAL ETMEK İSTİYORUM NE YAPMAM GEREKİYOR?

Öğrencinin yapmış olduğu başvuru sonucunda KYK bursu/kredisi çıkması halinde www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinde burs/kredi taahhüt senedini düzenletmediği sürece öğrenciye ödeme yapılmamaktadır. Böylece başvurunuz kendiliğinden iptal olmuş olacaktır.

5.KYK’YA BURS/KREDİ BAŞVURUSUNU YAPTIM. SONUCU NASIL VE NEREDEN ÖĞRENECEĞİM?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler durumlarını Kurumumuz www.kyk.gsb.gov.tr sayfasından takip edebilirler.

6.KREDİ VE YURTLAR KURUMUNDAN İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ BURS ALABİLİYOR MU?

KYK’ya burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de, yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs almasına uygun bulunması halinde Kurumumuzdan burs alabilirler.

7.ÖSYM İLK 100 BURSUNDAN FAYDALANABİLMEDE; BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUNA YERLEŞEBİLMEK İÇİN ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN SINAVLARIN HEPSİNDEN Mİ İLK 100’ E GİRMEK GEREKİYOR?

ÖSYM Başkanlığınca KYK’ya bildirilen her öğrenim dalında ham puan bazında ilk 100’e giren öğrencilere öncelikli olarak burs ödemesi yapılmaktadır.

8.KYK’DAN HEM ÖĞRENİM KREDİSİ HEM DE BURSU AYNI ANDA ALABİLİYOR MUYUZ?

KYK tarafından burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir.

9.KYK’DAN ÖĞRENİM KREDİSİ ALMAKTAYIM. BU KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUM NE YAPMALIYIM?

Öğrenim kredisi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen öncelikle burs verilecek öğrenciler kapsamına giren öğrencilerin öğrenim kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencinin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülür.

10. KYK’DAN “ÖNCELİKLİ” OLARAK BURS-KREDİ ALAN ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

Şehit çocukları,Gazi çocukları,Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,Anne ve babası vefat etmiş olanlar,Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi gereği,“Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadırlar.

11. “ÖNCELİKLİ” ÖĞRENCİLER ÖNCELİK BELGELERİNİ NEREDEN ALABİLİRLER?

• Şehit veya gazi çocuğu(Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge),

• Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler (tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor),

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.),

• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (KYK tarafından araştırılacaktır.),

• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler ( Valilikten alınacak belge),

• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından araştırılacaktır.),

• Anne ve babası vefat edenler, (KYK tarafından Mernis’den alınmaktadır).

12.ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER ÖNCELİK BELGELERİNİ NE ZAMAN ve NEREYE TESLİM EDECEKLER?

Burs/Kredi müracaat sonuçları açıklandıktan sonra Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gsb.gov.tr ‘de ilan edilen tarihler arasında, posta yolu ile Söğütözü Mahallesi, 2176 Sokak, Numara:25 Çankaya, Ankara adresine öncelik belgenizi gönderebilirsiniz.

13-ÖNCELİK BELGEMİ BİR SONRAKİ YIL GÖNDERDİM İŞLEME ALINACAKMI?

Belgenizi ilgili öğretim yılında Kurumumuzun belirttiği tarihlerde teslim etmeniz halinde belgeniz işleme alınacaktır.

14-KYK BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILMAKTADIR?

Kurumumuzdan ilk defa burs/kredi alacak olan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılının ocak ayı itibariyle, ilgili Ziraat Bankası şubesi aracılığı ile ödeme yapılmaktadır. Öğrenciler şubelerini www.kyk.gsb.gov.tr internet adresimizden öğrenebilirler.

15-KYK BURSU ALAN ÖĞRENCİLERİN BURSLARININ KESİLMEMESİ İÇİN ARANILAN “BAŞARILI OLMA” DURUMU NEYE GÖRE BELİRLENMEKTEDİR?

Başarı kriteri öğretim kurumlarının tespitindedir. Öğretim kurumu tarafından başarısız olduğu bildirilen öğrencinin bursu öğrenim kredisine dönüştürülür.

16-KYK BURSUM BAŞARISIZLIKTAN ÖĞRENİM KREDİSİNE DÖNÜŞTÜ, BU YIL BAŞARILIYIM ÖĞRENİM KREDİM BURSA DÖNÜŞEBİLİRMİ?

Başarısızlıktan bursu öğrenim kredisine dönüşen öğrenciler tekrar başarılı olsa dahi öğrenim kredileri bursa dönüşmez

17-OKULUM UZADI.KYK BURS/KREDİ ALMA HAKKIM DEVAM EDİYOR MU?

KYK tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapmaktadır. Ek süre okuyan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılamaz.

18-BURS/KREDİ İLE İLGİLİ OLARAK SÜRECİN DAHA ÇABUK İŞLEMESİ ADINA BİLGİ/BELGELERİ HANGİ ADRESE ULAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR?

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA

19-BURS/KREDİ TAAHHÜT SENEDİNDEKİ “KREDİ MİKTARI İLE ÖDENEN KREDİ MİKTARI AYNI MIDIR?

Senetteki kredi miktarı ile ödenecek kredi miktarı aynı olmaya bilir, öğrenciye yapılan kredi ödemesi üzerinden borç hesaplanır.

20-HANGİ DURUMLARDA KYK ÖĞRENİM KREDİSİ KESİLMEKTEDİR?

• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,

• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,

• Öğretim kurumunun kapatılması,

• Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,

• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışma,

• Kesin hükümle mahkum olma,

hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesilmektedir.

21-KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLMEKTEDİR?

• Başarısız olması,

• Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

• Öğretim kurumunun kapatılması,

• Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,

• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,

• Kesin hükümle mahkum olması, hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

22- KYK’DAN ALMAKTA OLDUĞUM BURS/KREDİYİ ALMAK İSTEMİYORUM NASIL BİR İŞLEM YAPMALIYIM?

Burs/Kredi almak istemediğinizi belirten dilekçenizi Kurumumuzun www.kyk.gsb.gov.tr internet adresindeki “Dilekçeler ” bölümünde örneği bulunan “BURS/KREDİ VAZGEÇTİ TALEP DİLEKÇESİ” ni (Dilekçe No:1) Kurumumuz Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA adresine posta yolu ile ulaştırmanız halinde burs/kredi ödemeniz iptal edilecektir.

23- KREDİ ALMAKTAN VAZGEÇMİŞTİM ANCAK KREDİMİN TEKRAR ÖDENMESİ İÇİN NASIL BİR İŞLEM YAPMALIYIM?

Normal öğrenim sürenizde kredinizi tekrar almak istemeniz halinde, durumunuzu belirten dilekçenizi KYK’nın www.kyk.gsb.gov.tr internet adresindeki “Dilekçeler ” bölümünde örneği bulunan ” “BURS/KREDİ ALMAKTAN VAZGEÇEN ANCAK TEKRAR KREDİ TALEP ETME DİLEKÇESİ” ni (Dilekçe No:2) Kurumumuz Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA adresine posta yolu ile ulaştırmanız halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kalan öğrenim süreniz kadar krediniz ödenecektir.

24- KYK BURSU ALMAKTAN VAZGEÇMİŞTİM ANCAK BURSUMUN TEKRAR ÖDENMESİ İÇİN NASIL BİR İŞLEM YAPMALIYIM?

Burs Yönetmeliğine göre burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu vazgeçtiği tarih itibariyle kesilir ve bir daha burs verilmez. Ancak öğrenim kredisi talep etmeniz halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kalan öğrenim süreniz kadar kredi ödenir.

25- KYK ÖĞRENİM KREDİSİ ALMAKTAN VAZGEÇTİM, BORCUMU NE ZAMAN VE NE ŞEKİLDE ÖDEMEM GEREKLİ?

Kredi almaktan vazgeçen öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar sürede ve aylık taksitler halinde öder.

26- KYK KATKI KREDİSİ VERİYOR MU?

29.08.2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulunun Kararı ”2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 4 üncü ve 11 inci maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır” hükmüne amirdir. Bu sebeple KYK katkı kredisi verilmemektedir.

27- KYK’YA DAHA ÖNCEDEN GÖNDERMİŞ OLDUĞUM TAAHHÜT SENEDİNDE BURS/KREDİ ÖDEME BİTİŞİ EYLÜL GÖRÜLDÜĞÜ HALDE NEDEN ERKEN KESİLDİ?

Öğretim kurumundan, öğrenci hakkında Kurumumuza, kredi almasına engel teşkil edecek bilgilerin (mezun, terk vb.) gelmiş olması halinde öğrencilerin kredileri kesilir ve bir daha ödenmez. Tarafınıza yapılmayan ödemeler borç olarak kaydedilmez.

Ayrıca, yönetim kurulu kararına istinaden burs ödemeleri son sınıf öğrencilerine haziran ayından sonra yapılmaz.

28- AÇIKÖĞRETİM ve UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ KYK’DAN BURS/KREDİ ALABİLİYOR MU?

Açık Öğretim ve uzaktan eğitim öğrencilerine, burs/kredi verilmemektedir. Ancak, öncelikli öğrenciler Kurumumuz hizmetlerinden yararlanmaktadır. Durumlarında herhangi bir öncelik söz konusu değil ise (öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) KYK tarafından burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.

29- KYK’NIN İNTERNET SİTESİNDE “ÖĞRENCİLERİN ÖDEYECEKLERİ BAKİYE BORCU EĞİTİMİ SÜRESİNDE ALDIĞI KREDİ MİKTARININ ÜÇ KATINI GEÇEMEZ” CÜMLESİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR.

KYK’nın internet sitesinde bahsedilen konu, Kurumumuzdan kredi alan öğrencilerin borcu hesaplanırken, almış oldukları kredilere ilave edilen Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) miktarının, Kurumca ödenen kredi miktarının 3 katını geçemeyeceğini ifade etmektedir.

30- KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI NASIL HESAPLANIR?

KYK’dan öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar; öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanmaktadır.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.