O ülkenin kripto para yatırımları, iflas dosyaları ile gün yüzüne çıktı! Sessiz sedasız para aktarıyorlarmış!

Kripto para borsalarına yönelik uygulanan baskıcı politikaların yanı sıra bazı ülkeler de kripto para yatırımlarını resmi olarak açıkladı. Kripto yatırımcılığının giderek daha karmaşık hale geldiği şu günlerde bir ülkenin daha sessiz sedasız kripto yatırımı yaptığı ortaya çıktı. Şirketlerin iflas dosyalarında yer alan o detaylar şaşkınlık yarattı.

Son dönemlerde yaşanan bankacılık krizinin ardından birçok yabancı yatırımcı yatırımlarını riskli varlıklara yönlendirirken bazı ülkeler de kripto paralara yönelik ilgilerini resmi olarak açıkladı. Salvador tarafından ilan edilen kripto para kullanımının ardından birçok farklı ülke de kripto yatırımlarını desteklediklerini açıklarlarken bugün gündeme bomba gibi düşen bir bilgi daha açığa çıktı.

Avrupa’da ve Amerika’da kripto şirketlerine yönelik baskıların arttığı şu günlerde bazı ülkeler de tam tersi yönde bir politika izleyerek kripto para yatırımlarını desteklemeye başladı. Desteklerini resmen duyuran ülkelerin kripto yatırımları yakından takip edilmeye devam edilirken bugün şaşkınlık yaratan bir durum daha ortaya çıktı. Güney Asya’da bulunan ve Hindistan ile Çin’in komşusu olan Butan isimli ülkenin, kimselere duyurmadan kripto para yatırımı yaptığı öğrenildi.

FORBES AÇIKLADI!

O ülkenin kripto para yatırımları, iflas dosyaları ile gün yüzüne çıktı! Sessiz sedasız para aktarıyorlarmış!

Güney Asya’da bulunan bir ülke olan Butan’ın, sessiz sedası kripto para yatırımına yönelmiş olduğu öğrenildi. Forbes tarafından yapılan habere göre 800 bin nüfuslu olan ve “Dünyanın en mutlu ülkesi” olarak anılan Butan, geçtiğimiz yıl Bitcoin, Ethereum be diğer kripto paralara milyonlarca dolarlık yatırım yaptı. Resmi olarak duyurulmamış olan bu yatırımların ortaya çıkma şekli ise şaşkınlık yarattı.

Edinilen bilgilere göre Butan’ın kripto paralara yatırım yaptığı, Celsius ve BlockFi’nin iflas dosyaları aracılığı ile ortaya çıktı. Butan’ın 2.9 milyar dolarlık Druk isimli devlet yatırım fonu, Celsius ve BlockFi’nin müşterisi çıktı.

NEREDEN BULDUĞU BİLİNMİYOR!

2020 yılından bu yana Blockchain’e yönelmiş olduğu öğrenilen Butan ülkesi, 2022 yılının şubat ayında BlockFi’den bin 888 BTC’lik teminata karşılık 30 milyon USDC borç aldı. Drunk isimli devlet yatırım fonunun 30 milyon USDC ile ne yaptığı, kripto paraları nasıl temin ettiği ise henüz resmi olarak kanıtlanamadı.

O ülkenin kripto para yatırımları, iflas dosyaları ile gün yüzüne çıktı! Sessiz sedasız para aktarıyorlarmış! ile ilgili etiketler Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

Sırrı Süreyya Önder: Sen kime parmak sallıyorsun...

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.