O kararı Adnan Oktar'cılar mı yazdı?

Sabah Yazarı Hilal Kaplan, İstinaf Mahkemesi'nin Adnan Oktar organize silahlı suç örgütü ile ilgili verdiği kararla infiale kapılan milyonların hislerine tercüman oldu...

Mağdur ailelerin ve küçük yaşta kız çocuklarının itiraflarına, yüzlerce kanıt-belgeye rağmen Adnan Oktar suç örgütü ana davasının İstinaf Mahkemesinde bozulması kararı büyük infiale neden olmuştu. 

Tepki çeken kararı Sabah'taki köşesine taşıyan Hilal Kaplan dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, "Adnancılar yazsa bu kadar olurdu" başlıklı yazısında Adnan Oktar'ın başını çektiği çetenin "herkesin bildiği sır" olduğunu söyledi.

"KARARA GÖRE ORTADA BİR ÖRGÜT YOK"

İşte Kaplan'ın söz konusu karara tepkisi:

"Konuyu sorduğum hukukçuların her biri 400 sayfa uzunluğunda bir gerekçeli kararı hayatlarında görmediklerini, bu kararın âdeta Adnancıları tek tek temize çıkarıp masum gösterirken, şikâyetçileri suçlu gösteren bir zihniyetle yazıldığını, dolayısıyla tarafsızlık ilkesinin çiğnendiğini, Adnancıların avukat ordusu yazsa ancak böyle bir metin çıkacağını söylediler. Çünkü karara göre ortada bir örgüt yok."

"YARGIYA OLAN İNANÇ SARSILIYOR"

"Ankara'dan edindiğim izlenim de bu skandal kararın müthiş bir rahatsızlık yarattığı yönünde oldu." ifadesini kullanan Kaplan şöyle devam etti;

Her şeyden önce bir anne olarak bu kararın üst mahkemede olası reddini asla yeterli bulmuyorum. Yargıda bu türden skandal kararların sadece reddedilip, hiçbir şey yokmuş gibi yola devam edilmesi yargıya olan inancı sarsıyor. 7 yaşından itibaren istismara uğradığını söyleyen bir mağdurenin bile olduğu bu dosyadaki sanıkları aksi yöndeki tüm delillere rağmen aklayanlar için "Olur öyle şeyler" denip geçilecekse o adalet saraylarına kilit vurun gitsin!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

O kararı Adnan Oktar'cılar mı yazdı? ile ilgili etiketler Adnan Oktar Hilal Kaplan Sabah Yazarı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.