Noterlerin çalışma saatleri değişti mi? 31 Mart Noterler açık mı?

Noterler 31 Mart'ta çalışıyor mu? İçişleri Bakanlığı, Coronavirüs salgını dolayısıyla marketlerden toplu taşıma araçlarına, kargolardan bankarala kadar bir çok kurum ve kuruluşun çalışma saatlerinde değişikliğe gitti. Peki Noterler bu durumdan ne kadar etkilendi? En çok merak edilen sorulardan biri olan noterlerin çalışma saatleri kaç oldu? 31 Mart itibariyle Noterlerin çalışıp çalışmadığı, kaç saat mesai yaptıklarının detayı haberimizde...

Noterler açık mı, çalışıyor mu? Corona virüsü salgını tehdidi sürerken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında Kovid-19'a ilişkin koordinasyon toplantısının ikincisi yapıldı. Yapılan toplantının ardından noterlerin çalışma durumu da netlik kazandı. İşte, vatandaşların merakla araştırdığı 'Noterler açık mı?' ve 'Noterler çalışıyor mu?' sorularının yanıtı.

Noterler bugün açık mı? Nöbetçi noterler 21 Mart’ta çalışıyor mu?

NÖBETÇİ NOTERLER AÇIK MI?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geçtiğimiz günlerde Corona virüsü nedeniyle alıanan tedbirleri açıkladı. Gül, nöbetçi noterlerle ilgili “Hafta sonu nöbetçi noterlik hizmetleri yeni bir duyuruya kadar ertelendi.” dedi.  Yani bugün ve yarın nöbetçi noterler açık değil. Noterde işlem yapacaklar Pazartesi gününden itibaren hafta içi işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adliyelerde nöbet sistemine geçildiğini, noterliklerin dönüşümlü hizmet vereceğini açıkladı, hastalık belirtisi olanların izolasyon tedbirini ihlal etmesinin suç olduğunu söyledi.

Noterlerde yoğun sirkülasyon yaşandığını, bu nedenle yarından itibaren bir gün tek, bir gün çift noterlerin çalışmasına karar verildiğini anlatan Gül, "Artık noterlerde yarından itibaren nöbet sistemiyle dönüşümlü olarak hizmet verilecek. Yarın tek sayılı noterlikler açık olacak, diğer gün çift sayılı noterlikler hizmet verecek." dedi.

Acil olmayan işlerle ilgili notere gidilmemesini öneren Bakan Gül, tek noterin bulunduğu ilçelerde hizmette kesinti yaşanmayacağını bildirdi.

Noterlerin çalışma saatleri değişti mi? 31 Mart Noterler açık mı? ile ilgili etiketler Noter noterler açık mı noterler çalışıyor mu 31 mart noterler açık mı nöbetçi noter açık mı?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.