Nobel Barış Ödülü "Nükleer Silahları Yok Etme" kampanyasının...

Nobel Barış Ödülü'nü Nükleer Silahların İmha Edilmesi Kampanyası (ICAN) kazandı.

Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya (ICAN) Nobel Barış Ödülü'nün bu seneki sahibi oldu.

Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, ödülün grubun, "herhangi bir nükleer silah kullanımının insani felaketler oluşturacağına dikkat çektikleri ve bu hedefe ulaşmak için sarf ettikleri çabalar" nedeniyle verildiğini söyledi.

215 KİŞİ, 103 KURUM ADAY GÖSTERİLDİ

2017 Nobel Barış Ödülü için 215 kişi ve 103 kurum aday gösterilmişti.

Geçtiğimiz yıl, ülkesindeki 50 yıllık iç savaşı sona erdirmek için çaba harcayan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

Komite, ödülün aynı zamanda yaşadıkları büyük güçlükler ve suistimallere karşın adil bir barış umudundan vazgeçmeyen Kolombiya halkına, sivil savaşın sayısız kurbanının yakınlarına ve barış sürecine katkıda bulunan tüm taraflara bir armağan olduğunu açıklamıştı.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ

Nobel Barış Ödülü, Alfred Nobel'in vasiyeti uyarınca, her yıl ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarfeden kişi, kişiler veya kuruluşlara verilir. Nobel Barış Ödülü Oslo'daki Norveç Nobel Komitesi tarafından verilir.

Nobel Barış Ödülü "Nükleer Silahları Yok Etme" kampanyasının... ile ilgili etiketler nobel barış ödülü nükleer silahları yok etme kampanyası
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.