Nihat Genç, Prof Celal Şengör'le ilgili öyle bir yazı yazdı ki... "Sen kimin köpeğisin?"

Erzincan'a bağlı İliç'teki altın madeni çıkarma çalışmalar ile ilgili kamuoyunu bir süredir bilgilendiren gazeteci Nihat Genç, Prof. Dr. Celal Şengör'ün ‘Çevrecileri kovun, defolsunlar, madenden anlamazlar’ sözlerine tepki gösterdi. Genç, "Bak maymunoğlu maymun, dünyada altın ve maden çıkartılmasına karşı gelen tek bir çevreci yoktur! Sen kimin yanında kimin köpeğisin, vahşi şirketlerin celladı gibi konuşuyorsun!" dedi.

Gazeteci Nihat Genç, VeryansınTV'deki köşe yazısında geçtiğimiz günlerde Dünya Madenciler Günü sebebiyle İTÜ'deki panele katılan Prof. Dr. Celal Şengör'ün ilginç sözlerine değindi. 

Şengör'ün “Çevredeki insanları, yani maden açılmasın diyen sivri akıllıları rahatsız eden nedir, bir kere bunu tespit edeceğiz. Bunu tespit ettikten sonra yüzde 99.9 bakacaksınız, rahatsız olanlar zırcahildir." ifadelerine sinirlenen Genç, açtı ağzını yumdu gözünü. 

İşte Genç'in köşe yazısının bir bölümü: 

"Bak maymunoğlu maymun, dünyada altın ve maden çıkartılmasına karşı gelen tek bir çevreci yoktur!

Çevre ve iklim kavgası verenler, bir, maden çıkartılırken kullanılan siyanüre karşı mücadele veriyor!

İki, maden çıkartılırken köylülerin ortak malları (yaylalar, meralar, ormanlar, vs.) ya da mülklerinin ellerinden alınmasına karşı direniyorlar!

Maden çıkartılmasına niye karşı olalım, böyle bir delilik olabilir mi? Bizlerin derdi toprak ve hava ve suyun kirletilmesine ve yok edilmesine karşı hukuk önünde mücadele vermek!

Sen kimin yanında kimin köpeğisin, aleni ve açıkça bilim kisvesi altında ve bilim adamı görüntüsüyle sömüren çalan yağmalayan talan eden ve işgal eden ve toprağa suya havaya ve coğrafyamıza kan kusturan kuralsız hukuksuz ve dokunulmaz vahşi şirketlerin celladı gibi konuşuyor!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Nihat Genç, Prof Celal Şengör'le ilgili öyle bir yazı yazdı ki... "Sen kimin köpeğisin?" ile ilgili etiketler Nihat Genç Celal Şengör
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.