Nihal Olçok neden Suat Toktaş'a konuştu?

15 Temmuz FETÖ'cü hain darbe girişimi sırasında, Şehitler Köprüsü üzerinde teröristlere direnen eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u şehit veren Nihal Olçok, FETÖ ile mücadeleyi yetersiz bularak, iktidara eleştiriler yöneltti.

AK Parti'nin 'FETÖ' ile samimi olarak mücadele etmediğini savunan Nihal Olçok, "FETÖ ile mücadelede bu kadar etkisiz olması benim için hayal kırıklığıdır. Daha güçlüsünü beklerdim" dedi.

Diğer yandan Nihal Olçok'un sözleri kadar, bu açıklamayı yaptığı platform ve gazeteci de dikkat çekti.

Nihal Olçok neden Suat Toktaş'a konuştu?

NEDEN SUAT TOKTAŞ'I SEÇTİ?

Nihal Olçok, Babıali TV'de Suat Toktaş'ın sunduğu Babıali Yokuşu programında bu eleştirilerini dile getirdi.

Tecrübeli bir gazeteci olan Suat Toktaş, Habertürk'teki görevinden ayrıldıktan sonra Saadet Partisi'ne yakın TV5 ekranlarında program yapmaya başlamıştı.

Toktaş, bir süre önce de FETÖ'den müebbet hapis cezası alan askeri öğrencilerin annelerini ekranlara çıkartarak "haklarını" savunmuştu.

Nihal Olçok neden Suat Toktaş'a konuştu? - Resim : 2

Düşünme Vakti isimli programda, "Anneler adalet arıyor", "Sorunları farklı acıları aynı" ve "Harbiyeli Annelerinin Feryadı" şeklinde KJ'ler kullanılırken, müebbet hapse mahkum edilen FETÖ'cülere "yargı yoluyla haksızlık yapıldığı" yönünde algı oluşturacak yayınlar gerçekleştirilmişti.

Programda annelere pek çok soru yönelten Suat Toktaş'ın, FETÖ ile oğulları arasındaki ilişkiyi ailelere sormaması ve konunun bu boyutunu görmezden gelmesi ise dikkat çekmişti.

Nihal Olçok neden Suat Toktaş'a konuştu? - Resim : 3

Nihal Olçok'un FETÖ ile yeteri kadar mücadele edilmediği yönündeki eleştirilerini, FETÖ'cülerin ailelerine ekran açan, onlar için program serileri hazırlayan bir gazeteci aracılığıyla paylaşması ise ilginç bir çelişki olarak kayıtlara geçti.

 

Nihal Olçok neden Suat Toktaş'a konuştu? ile ilgili etiketler AK Parti FETÖ Erol Olçok suat toktaş nihal olçok
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.