Niğde’de otobüs kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

Niğde'de, AK Parti'nin Adana'da düzenlediği "Bir Gençlik Şöleni"nden dönen gençleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu, yaşamını yitiren 3 kişiden 2'sinin cenazeleri memleketlerine gönderildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir cenazeleri uğurladı.

Adana'dan Konya'ya giden, H.A. yönetimindeki 42 C 0641 plakalı otobüs, Adana-Niğde Otoyolu Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine, kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Kazada, 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 5'i ağır 42 kişi yaralandı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan bir yaralı, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Niğde’de otobüs kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

Kazada yaşamını yitiren üniversite öğrencilerinin Sude Akkuş, Ömer Faruk Küçük ve İlayda Karakoca olduğu öğrenildi. Kazada yaralananların bölgedeki çeşitli hastanelerde, şoför H.A'nın da Konya'da tedavisi sürüyor.

Kaza yerine gelerek bilgi alan Niğde Valisi Mustafa Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Adana'dan Konya istikametine gençlerimizi taşıyan özel bir firmaya ait otobüs, sabah saat 4 civarlarında Güney köyü mevkisinde henüz belirlenemeyen sebeple kaza yapmıştır." dedi.

Niğde’de otobüs kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı - Resim : 3

Yaralıların Niğde, Bor, Ereğli ve Ulukışla hastanelerine sevk edildiğini belirten Koç, "Üzücü bir olay. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hafif yaralı olan arkadaşlarımızla görüşmemizde kendilerinin büyük çoğunlukla Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduklarını ifade ettiler." diye konuştu.

BAKAN SOYLU'DAN YARALILARA ZİYARET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki Vali Mustafa Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile Ulukışla Devlet Hastanesine giderek, tedavi gören yaralıları ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Niğde’de otobüs kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı - Resim : 5

Soylu, daha sonra İlayda Karakoca'nın cenazesini memleketi Konya'ya uğurladı, ailesine taziyelerini iletti.

Buradan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçen Soylu ve beraberindekiler, Sude Akkuş'un cenazesini de Kocaeli'ye uğurladı.

Bakan Soylu, daha sonra İlayda Karakoca'nın cenaze törenine katılmak için helikopterle Konya'ya hareket etti.

Kazada hayatını kaybeden Ömer Faruk Küçük'ün cenazesinin ise işlemlerinin ardından Sakarya'ya gönderileceği öğrenildi.

Niğde’de otobüs kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı - Resim : 6

Niğde’de otobüs kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı ile ilgili etiketler Niğde kaza bir gençlik şöleni

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.