Netflix'ten flaş hamle! Şifresini paylaşan kullanıcılarını cezalandıracak!

Abone sayısını hızla artırarak pazara hakim olan dijital platform Netflix, son dönemlerde abonelik ücretlerine yansıttığı yüksek zamlar ile dikkat çekerken firmadan kullanıcılarını şaşkına çeviren yeni bir hamle geldi. Abonelik ücretinden tasarruf etmek amacı ile tek şifre ile hayatlarına devam eden Netflix kullanıcılarına platform tarafından ceza kesileceği öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Dünya genelinde yoğun bir ilgi görmeye başlayan dijital platformlar, ülkemizde de abone sayılarını günden güne artırmaya başladı. Nerede ise her bir bireyin en az bir dijital platforma üyeliğinin söz konusu olduğu şu günlerde abone sayısını hızla artırarak pazara hakim olmayı başaran kanalların başında da Netflix geldi.

Ülkemizde Netflix Türkiye olarak yayın hayatına devam eden ve yabancı içeriklerin yanı sıra yerli içerikler ile de kullanıcılarının dikkatlerini çekmeyi başaran Netflix, geçtiğimiz aylarda abonelik ücretlerine yansıtmış olduğu yüksek oranlı zamlar ile gündeme gelmişti. Bir anda artan abonelik ücretleri kullanıcılardan tepki görmesine rağmen halen en çok seyredilen dijital platformlar arasında yer almaya devam eden Netflix, bugün yeni bir hamle ile daha gündeme geldi. Çoklu abonelik kullanımına karşı önlemler almaya hazırlanan dijital platform, yeni kararını açıkladı.

MARKA HAKLARI İHLALİ!

Ülkesi Amerika’da bir toplantı gerçekleştiren Netflix, kullanıcılarını şaşkına çeviren yeni bir uygulamaya imza attı. Uzun süren toplantıda şifre paylaşımında bulunan kullanıcıların şirketin kar oranına ne derece zarar verdikleri üzerinde duruldu. Yakınlarının şifrelerini kullanarak Netflix içeriklerine erişim sağlayan milyonlarca kullanıcının olduğunu tespit eden şirket, harekete geçti. Çoklu şifre kullanımının şirkete haksızlık olduğunu ve şifre paylaşımında bulunan kullanıcıların markanın haklarını ihlal ettiğini belirten yetkililer, duruma karşı bir adım atılması gerektiğini ifade etti.

CEZALANDIRILACAKLAR!

Netflix'ten flaş hamle! Şifresini paylaşan kullanıcılarını cezalandıracak!

18 Nisan 2023 Salı günü Amerika’da düzenlenmiş olan toplantı kapsamında masaya yatırılmış olan şifre paylaşımı sorununa ilişkin harekete geçen Netflix yetkilileri, bu grup içerisinde yer alan kullanıcılar için bir yol haritası belirledi. Alınmış olan yeni kara göre şifre paylaşımında bulunan kullanıcılar uyarılacak ve onlardan ekstra bir abonelik ücret talep edilecek. Uygulamanın Türkiye’de de hayata geçeceği tahmin edilirken cezaların hangi tarih itibari kesilmeye başlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Netflix'ten flaş hamle! Şifresini paylaşan kullanıcılarını cezalandıracak! ile ilgili etiketler Netflix
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.