Nesli tehlike altındaydı! Anadolu parsı sislerin içinde görüntülendi

Nesli tükenme tehlikesinde olan Anadolu parsı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce doğaya yerleştirilen fotokapanlarca bir kez daha görüntülendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, nesli tükenme tehlikesinde olan Anadolu Parsı’nın bir kez daha fotokapanlarca görüntülendiği belirtildi.

ANADOLU'NUN GİZEMLİ EFSANESİ SİSLERİN İÇİNDE GÖRÜNTÜLENDİ

Açıklamada, "Anadolu’nun gizemli efsanesi Anadolu parsı (Panthera pardus tulliana) bu kez yine bütün heybetiyle, sislerin içerisinde, Genel Müdürlüğümüzce doğaya yerleştirilen fotokapanlarla görüntülendi" denildi.Açıklama da,”Anadolu’nun gizemli efsanesi Anadolu parsı (Panthera pardus tulliana) bu kez yine bütün heybetiyle, sislerin içerisinde, Genel Müdürlüğümüzce doğaya yerleştirilen fotokapanlarla görüntülendi" denildi.

"BU KADİM TOPRAKLAR İLELEBET ONUN YURDU OLSUN"

Ayrıca paylaşımda, "Bu kadim topraklar ilelebet onun yurdu olsun diye izlerini sürüyor, işaretlerini takip ediyor ve onu koruyoruz" notu düşüldü.
Öte yandan fotokapanlardan elde edilen veriler, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen "Anadolu Parsının Eylem Planı" çerçevesinde ve yaban hayatı geliştirme sahalarının yönetim planlarında altlık veri olarak kullanılacak.

Nesli tehlike altındaydı! Anadolu parsı sislerin içinde görüntülendi ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.