Neftçi Bakü hangi ülkenin takımı? Neftçi ne demek?

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray’ın rakibi Neftçi Bakü oldu. Peki, Neftçi Bakü hangi ülkenin takımı? Neftçi ne demek? İşte detaylar…

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray’ın rakibi Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü oldu. Azerbaycan'ın başkenti Bakü şehrini temsil eden, Azerbaycan'ın en ünlü ve en başarılı futbol kulübü olan Neftçi Bakü, Kapaz takımı ile birlikte tüm Azerbaycan şampiyonasında yer alan iki takımdan biridir.

"Neftçi" takımı ülke çapında tüm yarışlarda rekora sahiptir. Öyle ki, 8 kez Azerbaycan Premyer Ligası'na , 7 kez Azerbaycan Kuboku'na ve 2 kez Azerbaycan Süper Kupası'na sahip olmuştur. Ayrıca, takım Uluslararası çapta 1 kez Bağımsız Devletler Topluluğu Kupası'na sahip olmuştur. Bu kupa Azerbaycan futbol kulüplerinin uluslararası düzeyde kazandığı ilk şampiyonluk oldu.

2012 yılında, "Neftçi" UEFA Avrupa Ligi play - off aşamasında Kıbrıs'ın APOEL takımını iki oyunun sonucuna göre 4-2 hesabıyla yenerek yarışın grup aşamasına katılmaya hak kazanan ilk Azerbaycan takımı olmuştur.

"Neftçi" takımı kendi ev oyunlarını Bakcell Arena'da geçiriyor.

NEFTÇİ NE DEMEK?

Netfçi kendi dilinde petrolcü anlamına gelmektedir.

Neftçi Bakü hangi ülkenin takımı? Neftçi ne demek? ile ilgili etiketler Galatasaray Neftçi Bakü Neftçi Avrupa ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.