Necmi Kadıoğlu kimdir?

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti. Büyükşehir belediyeleri ile başlayan istifa süreci ilçe belediyelerle devam ediyor. Kadıoğlu istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Ancak, Necmi Kadıoğlu'nun bazı icraatlarından AK Parti Genel Merkezi'nin rahatsız olduğu biliniyordu. Peki, Necmi Kadıoğlu kimdir? Neden istifa etti? Detaylar haberimizde...

İlçelerden bir istifa haberi Esenyurt'tan geldi. AK Parti'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden ayrıldığını duyurdu. Necmi Kadıoğlu istifasını genel merkeze iletti. Necmi Kadıoğlu'nun istifasını verdiğini şimdilik yakın çevresi biliyor. Başkanın görevden ayrıldığını kamuoyuna duyurması bekleniyor. Peki, Necmi Kadıoğlu kimdir? Neden istifa etti? Detaylar haberimizde...

aweAjewaufwauenedjgnre

AK Parti'li belediyelerde kan değişimi Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılması ile başlamıştı.

İstanbul'u Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifaları izledi.

Belediyelerdeki yeniden yapılandırmanın bu isimlerle sınırlı kalmayacağı ve bazı ilçe belediye başkanlarının da görevlerinden ayrılacağı kulislerde sıkça dile getiriliyordu.

SAĞLIK SORUNLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ

İlçelerden bir istifa haberi Esenyurt'tan geldi. AK Parti'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden ayrıldığını duyurdu.

Kadıoğlu istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

Ancak, Necmi Kadıoğlu'nun bazı icraatlarından AK Parti Genel Merkezi'nin rahatsız olduğu biliniyordu.

İŞTE İSTİFA MEKTUBU;

T.C İstanbul Valiliğine

13 yıl 8,5 aydır Esenyurt Belediye başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Son üç yıl içinde safra ameliyatı oldum. Yine son üç yıldır boyun ve bel fıtığı rahatsızlığı ile uğraşmaktayım. Üç aydır ağırlaşan ve 10 gün de hastanede yatmama rağmen iyileşme amaresi gözükmemektedir.

Çok hızlı gelişmekte olan ilçenin halihazır 160 civarında yatırımı devam etmektedir. Bu ağır iş yüküne fiziki olarak yetersiz kalmaktayım. Bu nedenle deruhte ettiğim Esenyurt İlçesi Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Gereğini arz ederim.

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?

1954 yılında Gümüşhane'de doğdu.

İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

ESENYURT

Esenyurt, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinin semtlerinden biriyken, 2008 yılında Kıraç beldesi ile birleştirilerek ilçe olmuştur.

Esenyurt yerleşim yeri bütünü, Marmara Bölgesinin Trakya alt bölgesinde, İstanbul Metropolitan alan sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu bölgenin doğusunda Küçükçekmece Gölü, batısında Büyükçekmece, kuzeyinde Hoşdere mahallesi ve TEM Karayolu, güneyinde Firuzköy ve E-5 Karayolu bulunmaktadır.

İlçede 13 sağlık ocağı, bir devlet hastanesi, bir Kızılay hastanesi ve bir şehir parkı bulunmaktadır. İlçede güvenlik 1 Haziran 2009 itibarıyla polis teşkilatına geçmiştir. Emniyet müdürlüğü binası hazırlanmıştır.

Esenyurt'un yüzölçümü 2.770 hektardır ve 1989 yılında belediye olma niteliği kazanmıştır. Belediye teşkilatının kurulmasıyla bölgenin gelişmesi hızlanmıştır.

TARİHÇE

19. yüzyılın başlarında Ekrem Ömer Paşa'ya ait çiftlik toprağında kurulan yerleşme, buranın hissedarlarından olan Eşkinozgillerden Eşkinoz adını almıştır.

1967'de de yerleşimin adı Esenyurt olarak değiştirilmiştir. Eşkinoz Çiftliği'nde çalışanların oluşturduğu yerli halka 1920-1938 yıllarında Romanya ve Bulgaristan'dan göçenlerin katılımı ve son yıllarda iç ve dış göçlerle gelen nüfus, etnik yapının bugünkü halini almasını sağlamıştır.

Esenyurt‘un kurucu belediye başkanı Gürbüz Çapan‘dır. Şu an belediye başkanlığı görevini AK Parti grubundan Necmi Kadıoğlu sürdürmektedir. İlk yerleşim, Merkez Mahallesi'nde Köyiçi Mevkiinde oluşmuştur. Bugün hala bu alanda bulunan çingenelerin yaşadığı ve yerleşmenin en yoğun özelliklerini taşıyan Çingene Mahallesi ilk yerleşmenin çekirdek alanlarından biridir. 1920-1938 yıllarında bölgeye gelen Romanya ve Bulgaristan göçmenlerinin ikamet ettiği Merkez Mahallesi'nin kuzey kesiminde bulunan göçmen mahallesi de yerleşmenin en eski bölgesidir.

GÜNCEL AVM LİSTESİ

Akbatı
Eskule
Torium
Marmara Park
Carrefour
Bauhaus

EĞİTİM

İlçede birçok eğitim kurumu vardır 2013 yılında eğitime başlayan Esenyurt üniversitesi büyük bir öneme sahiptir.

SAĞLIK KURUMLARI

Esenyurt Devlet hastanesi
Kızılay Hastanesi (ek bina)
Özel Doğa Hospital
Özel Elitium Tıp Merkezi
Özel Esencan Hastanesi
Özel Avrupa Tıp Merkezi
Özel Yeni Hayat Cerrahi Tıp Merkezi
Özel Mutlu Yaşam Tıp Merkezi
Özel Mediplus Tıp Merkezi
Özel Avrupagöz Esenyurt Göz Merkezi
Özel Çavuşoğlu Esenyurt Diyaliz Merkezi
Özel Reyap Hastanesi
Özel Eslife Hastanesi

MAHALLELER

Mahalle başına çok fazla nüfus yoğunluğunun yaşanması ve yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlerin pratikliğinin arttırılması amacıyla büyük mahalleler bölünerek yeni mahalleler oluşturulmuş ve 2015'te 20 olan mahalle sayısı 44'e çıkartılmıştır.

1.AKÇABURGAZ MAHALLESİ

2.AKEVLER MAHALLESİ

3.AKŞEMSEDDİN MAHALLESİ

4.ARDIÇLI MAHALLESİ

5.AŞIKVEYSEL MAHALLESİ

6.ATATÜRK MAHALLESİ

7.BAĞLARÇEŞME MAHALLESİ

8.BALIKYOLU MAHALLESİ

9.BARBAROS HAYRETTİN MAHALLESİ

10.BATTAL GAZİ MAHALLESİ

11.CUMHURİYET MAHALLESİ

12.EKŞİNOZ MAHALLESİ

13.ESENKENT MAHALLESİ

14.FATİH MAHALLESİ

15.GÖKEVLER MAHALLESİ

16.GÜZELYURT MAHALLESİ

17.HÜRRİYET MAHALLESİ

18.İNCİRTEPE MAHALLESİ

19.İNÖNÜ MAHALLESİ

20.İSTİKLAL MAHALLESİ

21.KAPADIK MAHALLESİ

22.KOZA MAHALLESİ

23.MEHMET AKİF ERSOY MAHALLESİ

24.MEHTERÇEŞME MAHALLESİ

25.MEVLANA MAHALLESİ

26.NAMIKKEMAL MAHALLESİ

27.NECİP FAZIL KISAKÜREK MAHALLESİ

28.ORHAN GAZİ MAHALLESİ

29.OSMAN GAZİ MAHALLESİ

30.ÖRNEK MAHALLESİ

31.PINAR MAHALLESİ

32.PİRİ REİS MAHALLESİ MAHALLESİ

33.SAADETDERE MAHALLESİ

34.SELAHADDİN EYYUBİ MAHALLESİ

35.SULTANİYE MAHALLESİ

36.SÜLEYMANİYE MAHALLESİ

37.ŞEHİTLER MAHALLESİ

38.TALATPAŞA MAHALLESİ

39.TURGUT ÖZAL MAHALLESİ

40.ÜÇEVLER MAHALLESİ

41.YENİKENT MAHALLESİ

42.YEŞİLKENT MAHALLESİ

43.YUNUS EMRE MAHALLESİ

44.ZAFER MAHALLESİ

Necmi Kadıoğlu kimdir? ile ilgili etiketler necmi kadıoğlu kimdir neden istifa etti
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.